5 stykker el-værktøj som enhver mand bør eje

Posted on 4 min read 1878 views

Det er en almindelig stereotyp, at kvinder ikke kan få for mange sko. Der er nok mange mænd, som ikke helt forstår denne interesse for fodtøj.

Til gengæld er vi også mange mænd, som ikke helt kan holde os tilbage, når det gælder el-værktøj. Byggemarkedet kan nemt virke som et rent slaraffenland, og det kan være svært at begrænse sig, når man først ser noget praktisk værktøj.

Der er mange gode grunde til at have dit eget værktøj, hvis du er husejer, men du skal også huske på, at det langtfra er alt værktøj, som det er nødvendigt at have i dit hus.

Herunder har vi samlet en liste over de vigtigste værktøjer, som du skal bruge, hvis du gerne vil have et hus, som byder dig velkommen hjem med stil.

5 stykker el-værktøj som enhver mand bør eje

Boremaskine

Du kommer ikke udenom, at du først og fremmest skal have en boremaskine, hvis du gerne vil være handy. Uden en boremaskine kan selv små projekter komme til at tage lang tid, så skaf dig en boremaskine – også selvom du bor i lejlighed.

Når du køber boremaskine, bør du altid vælge en med variabel hastighed og flere gear. På den måde skåner du både materialer og værktøj, og derudover får du også et pænere resultat.

Stiksav

En stiksav er nyttig til rigtig mange forskellige typer af opgaver, og du kan bruge den til alt fra laminat og krydsfiner til metal.

Indenfor stiksave findes der generelt to forskellige typer af stiksave – en stiksav med bøjlegreb og en stiksav med stavgreb.

En stiksav med bøjlegreb er den billigste model, og den er nemmere at styre for en amatør. Til gengæld fylder stavmodellen ikke nær så meget, og derudover er den også kraftigere.

Håndværkere og rutinerede gør-det-selv folk vil næsten altid vælge en stiksav med stavgreb, så det er måske også det rette valg for dig, hvis du har planer om at bruge den meget og er villig til at øve dig lidt.

Rundsav

En rundsav er et godt stykke værktøj, som både er nyttigt til små og store projekter. Selve rundsaven fylder ikke særlig meget, og du kan nemt pakke den væk, når den ikke er i brug.

Rundsaven kommer til at spare dig rigtig meget tid, og så er den en fornøjelse at bruge. Kort sagt – dette er et af de vigtige stykker værktøj, som enhver god handyman bør eje.

Excentersliber

En excentersliber er fantastisk til afslibning af maling og slibning af gulve. Denne type af sliber er ufatteligt praktisk, da den bevæger sig i uregelmæssige baner, så der ikke bliver efterladt slibespor efter dit arbejde.

Der findes mange forskellige excenterslibere, og der er primært forskel på størrelsen af deres bevægelser. En sliber med større bevægelser vil være hurtigere og mere effektiv, men til gengæld vil du også få et grovere resultat.

Nogle excenterslibere har dog mulighed for at indstille størrelsen af bevægelserne, så den både kan lave grov- og finslibning.

Sømpistol

Et byggeprojekt kan nemt blive omfattende, hvis du skal banke alle søm ind med en hammer. Derfor kan du spare rigtig mange kræfter, hvis du investerer i en god sømpistol.

En sømpistol er også meget praktisk, hvis du ofte arbejder alene, da det ellers kan være svært både at holde træ og søm ordentligt på plads, når du arbejder med en hammer.

Sømpistoler er meget billige i dag, og det er virkelig en god investering, så du undgår frustrationer med dine byggeprojekter. En sømpistol er desuden én af de nemmeste stykker værktøj at bruge, og du vil med garanti have fundet rytmen indenfor få minutter.

Klar til dit næste projekt?

Med disse 5 stykker værktøj vil du være klar til de fleste projekter – og hvis du skal bruge andet specialværktøj, kan det ofte lejes i en kortere periode.

Det er en mindre investering at købe dette værktøj, men pengene kan hurtigt være tjent ind igen. Ifølge https://www.sparevinduer.no/ kan du for eksempel typisk spare mindst 50.000 kroner, hvis du vælger at montere dine nye vinduer selv fremfor at bruge håndværkere.

På den måde bliver din investering hurtigt tjent ind igen.

 

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.