Abstrakte malerier booster din konkrete hverdag

Posted on 2 min read 434 views

Når vi taler om malerier der er gode, er det en smagssag hvad man mest holder af at kigge på og hvad man ser hænge hjemme i eget hjem.

Nonfigurativ kunst i form af abstrakte malerier

Der kan være tale om kunst hvor man kan se et motiv meget tydeligt og derudfra skabes der nogle følelser omkring maleriet. Denne type malerier er det vi har set mest til i al den tid kunstmalere har ladet sig udfolde på et lærred. Der er dog sket en større udvikling indenfor kunstens udfoldelse de sidste hundrede år og med det er der også kommet mere og mere abstrakt kunst til, i de forskellige hjem.

Abstrakte malerier danner rammen for nonfigurativ kunst. -Altså kunst hvor man ikke tydeligt kan se figurerne og motiverne i maleriet, men hvor fantasien rigtig kommer på prøve. Ofte ser man nogle farverige malerier når der er tale om abstrakt kunst, men man kan også sagtens finde abstrakte malerier der f.eks. er malet i de jordfarver vi kender til.

Bliv draget af det abstrakte maleri

Det fantastiske ved et abstrakt maleri er, at man kan give det præcis den fortælling og historie som man selv får frem ved at se på det. Man kan opleve at blive draget ind i et maleri, hvor man nærmest kommer til at befinde sig i en tidløs bobbel mens man fortolker på sin egen måde.

I de moderne hjem i dag, ses ofte et hjem med store hvide vægge og få farver og ting, der kan virke ”rodet” for nogens øjne. Især i disse hjem ser man abstrakte malerier med stærke farver, komme rigtig godt til rette og det skaber et rigtig fint afbræk i den ellers nordiske indretning der måtte være.

Få stimuleret sanserne og skab et positivt sind med det rette maleri

Når man ser på kunst, kan man opleve en følelse af at booste den konkrete hverdag. Et godt maleri kan give en særlig positiv indvirkning og skabe et mere positivt sind. Man snakker tit om at børn har stor glæde af at få stimuleret sanserne på legeværelset med en masse farver og motiver. Det gælder faktisk også de voksne. Så find et maleri der gør dig nysgerrig og lade sanserne blive aktiveret.

Sørg for at have den tænkte væg der skal have maleriet med i overvejelserne når du vælger dit maleri. Er væggen stor, vil et stort maleri eller flere mindre have god mulighed for at komme til rette. Er væggen mørk kan et maleri i lidt lysere farver give et flot resultat.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.