De bedste brands med jagttøj til mænd

Der er meget at vælge imellem, når du kigger efter tøj til jagt. Markedet bugner af brands, der tilbyder forskelligt undertøj, overtøj og alt derimellem, og det kan være en udfordring at finde rundt i dem. Det er meget normalt at have et par yndlingsbrands, som du altid går tilbage til, når du har brug for en ny jagtskjorte eller et par tykke jagtstrømper til en ekstra kold vintersæson.

Men det kræver, at du danner dig et overblik over de allerbedste brands på det danske marked. Derfor har vi samlet tre brands, som du bør kigge lidt ekstra på, når du skal opdatere din jagtgarderobe.

Køb dit jagttøj fra gode brands med høj kvalitet

Noget af det vigtigste ved jagtbrands er tøjets kvalitet og balancen mellem kvalitet og pris. Du kommer langt med få stykker tøj i din jagtgarderobe, hvis de er holdbare og i høj kvalitet, så det kan godt betale sig at give lidt ekstra for at få et stykke tøj, du kan bruge i lang tid og i mange situationer.

Du kan nemt shoppe dit yndlingsbrand online. Friluft.dk har flere af de store brands med jagttøj til den kvalitetsbevidste jæger. Du finder også altid nogle af markedets bedste priser, da du har mulighed for at prismatche, hvis du finder en lavere pris et andet sted.

Deerhunter

Det danske brand Deerhunter har en lang historie med funktionelt udendørstøj. Det er den familieejede tekstilvirksomhed, F. Engel, der i 1985 skabte Deerhunter efter at have produceret og solgt arbejdstøj og jagttøj siden 1927. Det er en virksomhed i rivende udvikling, der er repræsenteret i hele verden – faktisk i mere end 40 lande.

Også her i Danmark er det et kendt og populært brand. I 2009 blev brandet officielt Kongelig Hofleverandør, hvilket er en direkte blåstempling af deres høje kvalitet. Hos Deerhunter er kundens behov i fokus, så alle produkter udvikles med det for øje.

Derfor finder du kvalitetsrigt jagttøj med tæt på alt fra svedtransporterende uldundertøj til isolerede, vindtætte jakker – også blandt andet skjorter, fleecetrøjer, huer og vanter, så du kan få et komplet outfit til din næste jagttur.

Northern Hunting

Northern Hunting er et dansk brand med en anderledes tilgang til jagttøj. Grundlæggerne af brandet var nemlig trætte af, at markedet ikke fulgte med udviklingen, som andre markeder gør. Derfor fokuserer Northern Hunting på moderne og nutidigt design, der ændrer sig med tiden, når kundernes behov og ønsker ændrer sig. Det er slut med gammeldags jagttøj, der lige så godt kunne have hængt på bøjlerne for et par årtier siden.

Med det sagt er det stadig jagten, der er i højsædet. Tøjet skal være funktionelt og kvalitetsrigt, og der er især fokus på pasformen, hvor Northern Hunting siger farvel til uformeligt tøj og byder en smallere pasform velkommen. Derudover ønsker brandet ikke at være det billigste brand på markedet, men derimod at være et af de bedste med den perfekte balance mellem pris og kvalitet.

I Århus kan du kigge forbi brandets showroom, og ellers kan du som forbruger få Northern Hunting ud til jer på jagten for at fremvise produkterne. Ellers finder du alt online i brandets webshop og på andre sider, da brandet har valgt det som en stor del af deres taktik – det er deres måde at følge med tiden og stille kunderne tilfredse ved at tilbyde en fleksibel måde at shoppe på.

Seeland

Seeland er en del af Outfit International A/S sammen med jagtbrandet Härkila. Det danske brand har mere end 40 års erfaring, så du kan derfor være sikker på at få tøj udviklet med største ekspertise. Alle Seeland-produkter er designet i et samarbejde mellem dygtige jægere og erfarne designere, der har kundens behov i tankerne i ethvert snit og selv den mindste syning.

Visionen for Seeland jagttøj er at gøre det muligt for jægeren at tænke på det, der skal ske: selve jagten, arbejdet med at transportere byttet og den flåning, rensning osv. der kommer bagefter, i stedet for at tænke over tøjet. Noget at det vigtigste ved en god jagt er at kunne falde i et med naturen og koncentrere sig fuldt ud om jagten, og det kan være svært, hvis du er distraheret af tøj, der kradser, strammer eller larmer, når du bevæger dig.

Seeland har desuden patenterede teknologier, der sikrer dig jagttøj i høj kvalitet. Vælg for eksempel Seelands SEETEX-membran, der holder dig tør i alt slags vejr. Den er vind- og vandtæt med et vandtryk på 10.000 mm over et døgn. Samtidig er den åndbar, så den lader 10.000 g fugt pr. kvadratmeter fordampe – så undgår du at skabe en svedig, våd saunaeffekt under for eksempel din jakke. Du kan også vælge det 3-lags WindBeater-materiale, der holder dig varm og komfortabel med en perfekt sammensætning af lag i selv den koldeste vinter.

Få styr på garderoben inden næste jagtsæson

Lige meget om du vælger Deerhunter, Northern Hunting, Seeland, dem alle tre eller et helt andet kvalitetsrigt jagt-brand, er det vigtigt, at du vælger de rigtige genstande. En god jagtgarderobe indeholder nemlig som minimum tre lag, medmindre du er på jagt i varmt vejr. Er du afsted i efteråret, om vinteren eller i det tidlige forår, skal du tænke på et godt baselayer, mellemlag og yderlag for at kunne holde dig tør og varm.

Et baselayer sørger for at holde dig tør helt ind mod huden. Det transporterer sveden væk fra huden, tørrer hurtigt og lader dig ånde. Oven på dit baselayer skal du have et varmt mellemlag – for eksempel en fleecetrøje eller tykkere uldtrøje til mere ekstreme kuldeforhold. Fryser du, er det desuden mellemlaget, du bygger videre på.

Til sidst skal du have et yderlag, der beskytter de andre lag. Det vil sige et vandtæt og vindtæt lag som en skaljakke, jagtjakke eller regnjakke, hvis det ikke er så koldt. Har du styr på alle tre lag, er du sikker på at være godt klædt på, også selvom du går på jagt i sne-, regn- eller blæsevejr.

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?