Er du også families computerorakel?

Hvis du bare er lidt bedre til elektronik end dine svigerforældre og egne forældre, så er chancen for at de ringer til dig, hver gang der sker noget uventet på deres computer ret stor. Det kan være svært at følge med i hvad de egentlig mener, når de ikke ved, hvilke betegnelser de skal bruge for at beskrive deres computerproblem. For eksempel kan notifikationer på Facebook beskrives som den lille røde firkant hvor der står 7 i. Ja, det kan faktisk være en udfordring at hjælpe dem når du ikke kan se, hvad de mener. Desværre er det jo ikke altid muligt at besøge dem og hjælpe dem ansigt-til-ansigt, men måske kan vi hjælpe dig med at gøre dine svigerforældre glade – og hey: Hvis du hjælper dem, så får du sikkert point hos din bedre halvdel. Og hvis du er ekstra heldig, så afføder pointene nogle fede julegaver. Få inspiration til din ønskeliste her.

 

Programmet løser dine problemer

Teamviewer er et software som gør det muligt for dig at styre en anden computer, selvom du er flere kilometer væk. Det eneste du skal sørge for er, at TeamViewer er installeret på både din computer og de gamles computer. Programmet fungerer sådan at din computerskærm vil blive delt op i to. På den ene side er din skærm, og på den anden side er svigerforældrenes skærm. Når de først har givet dig adgang til deres computer, kan du frit bevæge dig rundt i deres sager på trods af firewalls med mere som du sikkert også har installeret for dem.

Programmet bliver downloadet mere end 400.000 gange dagligt. En af grundende til dets store succes kan være fordi at TeamViewer er så nemt at bruge, at man skulle tro, at det var løgn. Desuden så fås det også på dansk så svigerforældre nemt og trygt kan forstå, hvad der sker på skærmen. Du kan hente softwaren gratis på Downloadcentralen.

 

Husk at fortæl dem, hvad du gør

Det er selvfølgelig dejlig nemt bare selv at ordne problemerne for de gamle. Når de ikke forstyrrer dig med dumme spørgsmål, så kan du hurtigt blive færdig og komme videre til noget der er sjovere end at ændre i deres privatindstillinger på Facebook. Men det er vigtigt at du fortæller dem, hvad du gør. I sidste ende vil det tage en stor del af din arbejdsbyrde hvis de lærer det selv. Du kan også bruge tiden på at fortælle dem om internetsikkerhed. Ældre mennesker er dem der er nemmest at snyde på nettet, og det kan blive en ubehagelig oplevelse for jer alle. Find inspiration til at tale om internetsikkerhed på Borger.dk.

Selvom programmet er ideelt til at hjælpe familien, kan det også sagtens bruges i forhold til dit arbejdsliv. Ja, der er sådan set ikke nogen situationer hvor TeamViewer ikke kan bruges i.

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?