Er du ved at købe andelsbolig? Undgå disse typiske fælder

Posted on 2 min read 460 views

Dette indhold er sponsoreret

Andelsbolig er et populært boligvalg. Det er ofte billigere end en ejerbolig og nemmere at komme i nærheden af i det store byer. Udover det er en andelsbolig et sikrere valg end en ejerlejlighed, da der ikke er lige så store udsving på priserne for andelsboliger. Hvis man går og er bekymret for boligbobler og prisfald, så kan en andelsbolig give ro i maven. 

Andelsboliger er et populært valg i de store byer, hvor det er svære at finde ejerboliger, men også hvor priserne på ejerboligerne er meget høje. 

Når man ønsker at købe en andelsbolig, skal man dog kigge sig godt for, så man ikke går i en af disse fælder.

Tag det rigtige lån

En måde dit andelskøb kan blive en ærgrelse er, hvis du tager et for dyrt lån. På ​​https://www.mybanker.dk/sammenlign/bolig/andelsboliglaan/ kan du semmenligne forskellige lån til din andelsbolig. Det er smart at bruge en sammenlignings hjemmeside, da det ellers kan være meget svært, at danne sig et overblik over fordelene og ulemperne ved de mange lån, der er. 

Det anbefales, at du tager dig god tid til at sammenligne lån, da det, når lånet er tilbagebetalt, handler om rigtige mange penge. 

Find en sund andelsforening

Nogle andelsforeninger har en dårlig økonomi. De betegnes som usunde andelsforeninger. Der er nogle enkelte ting, som du kan holde øje med, for at sikre dig, at du ikke køber katten i sækken. 

Tjek andelsforeningens regnskab. Du skal holde øje med de to begreber: Gældssats og finansiering. Det er de vigtigste elementer af andelsforeningens regnskab. Jo mindre gældssats, jo bedre. Som tommelfingerregel så er en gældssats på over 50% højt, og hvis foreningen er gældsat mere end 50 %, så skal du skærpe din opmærksomhed. 

Finansiering

Finansiering er det andet nøgleord i regnskabet. Spørgsmålet er her, om andelsforeningen er finansieret ved en fast rente eller en variable rente. En variable rente vil være et noget mere usikkert køb. Det er at foretrække, hvis andelsboligforeningen afdrager på deres lån, men det er ikke tilfældet for alle foreninger. 

Lad dig ikke presse

Hold øjnene åbne på andelsmarkedet, og lad dig ikke presse af sælger. Der er virkelig meget tryk på boligmarkedet, men lad dig ikke presse til en forhastet beslutning af din grund. Du kan hurtigt komme til at fortryde det, og det kan blive rigtig dyrt. 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.