Få bildrøm og privatøkonomi til at gå op i en højere enhed

Posted on 3 min read 659 views

Det er dyrt at have en bil, hvorfor du er nødt til at skabe luft i budgettet, hvis du planlægger at købe en. Herunder finder du en række gode råd til, hvordan du får din bildrøm og din privatøkonomi til at gå op i en højere enhed.

Når du skal have bil, skal du ikke bare betale den sum penge, som bilen koster. Du skal også afholde udgifter til forsikring, afgifter, vedligeholdelse og brændstof. Det er altså ikke billigt at have bil, og derfor kræver det, at du har luft i økonomien, hvis du skal få det hele til at hænge sammen.

Herunder følger en række gode råd, som du med fordel kan følge, hvis du vil sikre dig, at du rent faktisk har råd til at købe den bil, du drømmer om. Først og fremmest skal du danne dig et overblik over de udgifter, der er forbundet med at have bil.

Læg et budget over udgifterne til bilen

Hvis du køber en bil, skal du være opmærksom på, at der er flere forskellige udgifter forbundet hermed. Du skal altså ikke bare betale de udgifter, der er til selve bilen, men også alt det andet, der relaterer sig hertil.

Planlægger du at købe en bil, du ikke kan finansiere med egne midler, så vil du skulle finansiere det gennem et billån eller et banklån. Se f.eks. dine lånemuligheder hos Santander, hvis du vil have et overblik over nogle af markedets bedste lån.

Dette skal du tage højde for, når du lægger dit budget

Dit bilbudget skal indeholde forskellige poster, og det er vigtigt, at du er grundig, hvis du vil have et retvisende billede af, hvor meget du skal forvente at betale i forbindelse med dit bilkøb samt den løbende vedligeholdelse og forbrug. Du skal eksempelvis tage højde for følgende punkter:

  • Bilforsikring
  • Afdrag på dit billån
  • Brændstof
  • Afgifter
  • Reparation, service og vedligeholdelse
  • Vejhjælp
  • Parkeringsafgifter

Der kan muligvis tilføjes endnu flere punkter.

Hvad koster en bilforsikring?

En bilforsikring er essentiel, når du er bilejer.

Bilforsikringen er en uundgåelig post, og det er derfor alfa og omega, at du har den med, når du lægger dit budget. Ansvarsforsikringen er lovpligtig, mens det er frivilligt, om du vil købe vejhjælp, kaskoforsikring og / eller førerdækning.

Din ansvarsforsikring dækker de skader, du laver på personer, biler eller ejendomme i forbindelse med et uheld. Det er vigtigt, at du har en ansvarsforsikring, så du altid har råd til at betale for de skader, du påfører i forbindelse med et eventuelt biluheld.

Kaskoforsikringen dækker derimod de skader, der sker på din egen bil, hvis der er nogle, der bryder ind i den, eller hvis du er involveret i en trafikulykke. En bil med en værdi på over 25.000 kr. bør du tegne en kaskoforsikring på, så du altid er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.