Find gaven til vinelskeren – du behøver ikke at være ekspert 

Dette indhold er sponsoreret

Står du og mangler en god værtsgave eller blot en fødselsdagsgave som i hverdagens fart er blevet glemt og gemt til sidste øjeblik. Der er hjælp at hente. Om det er en gestus til middagsselskabet eller en nødløsning til fødselaren, så er en god flaske vin et hit hos de fleste.

Til ham med kærlighed for den røde drue

En god rød bøf kalder på et godt glas rødvin, men rødvin går faktisk godt til rigtig meget. Rødvin går godt til rigtig mange oste især, hvis man bevæger sig ud i dem med lidt kraftigere smag. Svin og en god røde drue går også ganske godt sammen. Grisekød kan, hvis det tilberedes med manér, på trods af det lyse kød, sagtens smage igennem, hvortil rødvin er et godt match. En mildere rødvin kan også nydes til både lam og vildt. Så skal gaven gives til kødelskeren er rødvin vejen frem. Husk at den rødvin har det bedst når den ikke er på køl, normalvis anbefaler man faktisk at den opbevares et sted hvor temperaturen ikke er over 20 grader eller under 15.

Til hvidvinsentutiasten

Skal gaven gives til ham som nyder skaldyr og fisk, så vil en god hvidvin helt klart falde i god jord. Hvidvin går rigtig godt til kød af mildere karakter og hvis den heldige herrer både er glad for skaldyr og bobler, så kan det være at en mousserende vin er det rigtige valg. Hvidvin forbindes oftest med en friskere fornemmelse, hvilket også rent kulinarisk afspejles af den mad en lys drue parres med. Hvidvin fås både i den søde ende såvel som i den tørre. Modsat rødvinen har den bedst af at komme på køl inden den skal nydes.

 

Til den sjældne roséelsker

Hvad er rosé egentlig? Rose er brygget på grønne eller blå druer. Hvidvin kan også laves på en blå drue, men her fjerner man skindet tidligt i processen, så den ikke afgiver farve. Ved rosé lader man vinen brygge med skindet i længere tid. Mange lader sig tro at rosé er en blanding af hvidvin og rødvin, men det er altså ikke sandt. Den blå drue afgiver farve, hvorimod rosé i smag minder mest om hvidvin, hvilket den derfor også drager fordel af at opbevares på køl. Rosé går rigtig godt til let mad såsom forretter eller velkomstsnacks. En god og kold flaske rosé er altså derfor den perfekte forfriskelse inden der bliver sat til bords.

Du kan aldrig gå helt galt i byen

Er du til gengæld helt på bar bund, så panik ej. Der findes så mange gode vine og hvis du du vil forkæle lidt med din gave, så kan du finde de bedste økologiske vin ved et enkelt klik. I sidste ende er det tanken der tæller og de fleste værdsætter en god vin, om end den så er rød, hvid, rosé eller det fjerde. Husk på, hvis gaven skal gives til et middagsselskab, så skal den nok falde i god jord hos én person. Vin er den perfekte gave at dele blandt flere, så det er næsten sværere at gå galt i byen end at finde en god flaske.

 

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?