Glas du bare skal have i hjemmebaren!

Posted on 3 min read 1057 views

Trænger vitrineskabet til en kærlig opgradering? Så er du kommet til det rette sted, for i denne artikel vil vi gennemgå nogle af de mest ikoniske glas, som du uden tvivl skal skaffe til din hjemmebar.

Det er altid godt at have glas til enhver lejlighed, så du til hver en tid har muligheden for at byde dine gæster – og ikke mindst dig selv – på et godt glas whisky, en god rom, en lækker cocktail eller noget helt fjerde. Og til at gøre oplevelsen 100% autentisk bør du naturligvis servere en pågældende drik i de tilhørende glas.

Ikke mindst giver det en bedre helhedsoplevelse, fordi glasset formår at fremtone selv den mindste detalje, som er at finde i den drik, som du vælger at servere heri.

Derfor har vi plukket et lille udvalg af glas, som du bare skal have som fast inventar i dit vitrineskab.

Champagneglasset

Første glas på listen som vi har tænkt os at slå et slag for, er det klassiske champagneglas. Med det klassiske champagneglas mener vi ”flüte-glasset”, som er kendetegnet ved dens høje slanke facon, som er medvirkende til at koncentrere champagnens bobler og smag.

Selvom der findes mange forskellige typer af champagneglas, så er og bliver flüte-glasset champagneentusiasternes favoritglas, hvilket alene i sig selv er grund nok til, at du naturligvis skal have denne type glas i din hjemmebar.

Der findes vel stort set altid en anledning at fejre og ellers kan en sådan lynhurtig stables på benene, hvilket betyder at der stort set altid er en anledning til champagne. Med de perfekte champagneglas er du altid klædt på til en festlig lejlighed.

Tulipanglasset

Tulipanglasset har i den grad vundet indtog i spiritussens verden og anses som værende et af de bedste smageglas indenfor både øl, whisky, rom osv.

Med andre ord er tulipanglasset sådan en god allrounder, som bare er ideelt til mange forskellige drikke. Tulipanglasset har formen som en tulipanblomst, og deraf kommer navnet til glasset, som har en relativ bred og rummelig skål.

Heri har din spiritus virkelig muligheden for at udvikle sig, når du slynger den rundt i glasset for at frembringe de bedste noter, den har at byde på.

Glasset samler sig og bliver smallere op mod åbningen, hvorefter det igen åbner sig en smule og lader åbningen forme sig efter læberne, så glasset bliver perfekt at drikke af.

Den smallere åbning betyder at glasset formår at koncentrere alle aromaerne i selve skålen, hvilket giver dig en bedre helhedsoplevelse af den spiritus du drikker.

Som sagt findes tulipanglasset til nærmest hver en drik på markedet, hvilket betyder at størrelsen og designet på de forskellige tulipanglas varierer meget. Men glassets evne til at frembringe de bedste toner i den spiritus du drikker, gør sig gældende for alle tulipanglas, uanset om de er skabt til øl, rom, whisky eller noget helt fjerde.

Martiniglasset

Du kommer ikke uden om det klassiske Martiniglas, som karakteriserer stil, elegance og highend, når vi snakker glas, du bare skal have i din hjemmebar.

Glasset er et udtryk for eksklusivitet. som du kender det fra cocktailbarer rundt om i New York, hvor Dry Martinis, Espresso Martinis og andre luksuriøse cocktails bliver langet over disken.

Martiniglasset har en trekantlignende form, som gør at glasset er meget smalt i bunden og bliver herefter bredere jo tættere vi kommer på glassets åbning.

Skålen er placeret på en lang stilk, som indbyder til at gribe fat i den fremfor på selve skålen af glasset, hvilket har den fordel, at din cocktail holder sig afkølet i længere tid, da varmen fra din hånd ikke vil influere temperaturen af indholdet i glasset.

Martiniglasset gør sig dermed berettiget til en plads i din bar, og du vil i den grad nyde godt af det flotte cocktailglas, når du skal forkæle dine gæster og dig selv med en fantastisk Dry Martini.

Noget til alle gæster
Med disse 3 glas i din bar eller dit vitrineskab er du godt rustet, til at kunne byde dine gæster på noget lækkert at drikke. Glassene afgiver et stilsikkert udtryk som vil smitte af på resten af din hjemmebar og bidrage til mange gode stunder i selskab med dine gæster.

Rigtig god fornøjelse!

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.