God råd til beklædning til en vandretur

Posted on 2 min read 542 views

Dette indhold er sponsoreret

Der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning. Er det ikke det man siger? Det er faktisk ikke helt forkert. Med den rigtige påklædning kan man have en fantastisk vandretur uanset hvordan vejret bliver. Den vigtigste funktion for det tøj man har på er at det skal holde en varm og tør. Det kræver dog tøj af en rimelig god kvalitet, hvis man skal ud på en længere vandretur. 

Der findes flere forskellige mærker, som laver tøj af høj kvalitet der kan holde dig varm og tør i uendelig lang tid. Det er f.eks. arcteryx og aclima der er gode eksempler på dette. Med disse mærker kan du få udendørstøj til vandreture af den højeste kvalitet, som både ser flot ud, men vigtigst af alt kommer til at holde dig varm og tør.

Tænk underlag, mellemlag og inderlag

Det bedste råd vi kan give dig når du skal tænke påklædning til at vandretur eller lignende er, at du skal tænke inderlag, mellemlag og yderlag. Hvis du har styr på alle disse tre lag, så kommer tøjet til at sikre dig en god oplevelse.

På inderlaget bør du have noget på, som ånder godt, så alt sved kan føres væk fra huden. To typiske valg her er enten uld eller kunstfiber. Forskellen blandt disse to er, at uld varmer rigtigt godt, men ånder ikke specielt godt. Omvendt varmer kunstfiber ikke i samme grad som uld, men ånder til gengæld godt. Man bør aldrig tage bomuld på som inderlag, da det holder på fugten.

Mellemlaget bruges typisk ikke når du bevæger dig, men skal være noget du hurtigt kan tage på når du holder pause. En fleecejakke, god uldtrøje eller microfiberjakke vil være et godt valg, da disse både varmer og ånder godt. Man kan bruge bomuld her, men det er ikke anbefalet, da man kan risikere at det bliver vådt og så er det ødelagt resten af turen.

Yderlagets primære funktion er at holde dig tør og at beskytte dig mod vinden. Hvis du har et yderlag der er både vand og vindtæt, så vil det gøre turen så meget bedre. Udover at være tæt over for vind og vand, så hjælper det også meget hvis det er slidstærkt, da det vil blive udsat for en masse slid. Et godt tip er også at vælge et yderlag som har en masse gode vandtætte lommer til ting som kort, elektronik og andet.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.