Guide til at springe ud som mand

Posted on 4 min read 3464 views

Det kan være svært at springe ud som homoseksuel, fordi det stadig er et emne, der er tabubelagt i mange kredse.

Inden du springer ud, er der flere ting, du skal tage stilling til. Herunder følger en guide til, hvordan du som mand tager springet og fortæller dine nærmeste, at du er homoseksuel.

Når du læser det her, så er det nok fordi, at du er bevidst omkring, at du er homoseksuel, og du ønsker at springe ud af skabet, som man så populært kalder det. Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer, hvorvidt tidspunktet er det rigtige.

Måske er du endnu ikke helt sikker på, at du er homoseksuel, hvorfor du vil give det lidt tid. Et godt råd kan være at opsøge en gratis bøsse chat, hvor du kan skrive med andre homoseksuelle mænd, så du kan finde ud af, om du rent faktisk er homoseksuel. Det kan dog godt være en smule grænseoverskridende at skulle besøge en bøsse chat, hvis man endnu ikke er 100 % sikker på ens seksualitet. Og bemærk i øvrigt, at sådanne chats er forbeholdt mænd over 18 år, idet chatemnerne kan være af seksuel karakter.

Hvem skal have det at vide?

Når du ved, at du er homoseksuel, vil du formentlig gerne ud med det til dine nærmeste. Hvorfor gå og holde det skjult, når der i virkeligheden ikke er noget at skamme sig over?

Der er mange måder, hvorpå du kan fortælle det, men du bør vælge dit publikum med omhu.

Beslut dig for, hvem du vil springe ud overfor. Er det en god ven, er det et familiemedlem eller en helt tredje person? Uanset hvad er det op til dig at vælge, hvem du føler dig mest tilpas ved at fortælle det til.

Herunder følger en række gode råd, som du kan gøre brug af, når du skal fortælle omverdenen, at du er til mænd. Husk på, at det ikke er noget, der haster, hvorfor du skal gøre det på den måde, som du synes er den bedste i din situation.

Når du fortæller det, bliver det en realitet

Når du fortæller én person, at du er homoseksuel, bør du være klar over, at det ofte ikke forbliver en hemmelighed ret længe. Uanset om nogen lover dig, at de ikke vil fortælle det til nogen, kan det være vanskeligt for dem at holde på hemmeligheden.

Det betyder, at du bør gøre dig klar til at forholde dig til de reaktioner, som du vil blive mødt af. Du bør tænke over, hvordan du vil håndtere det, så du er klar på at møde dem – uanset om det bliver positive eller negative tilbagemeldinger.

Der er mange mennesker, som er meget tilbageholdende, når det kommer til både seksualitet og sex generelt, hvorfor de typisk ikke vil fortælle det til nogen.

En vigtig sidenote er, at ikke alle er lige gode til at tackle sådanne nyheder omhandlende seksualitet. Du bør derfor udelukkende springe ud over for personer, som rent faktisk er i stand til at håndtere emnet og bære på din hemmelighed.

Hvis du har en god veninde, som du er sikker på ikke vil fortælle det videre, kan det derfor være en fordel at fortælle hende det.

Fakta: 6 % af danske mænd har homoseksuel erfaring ifølge Sundhed.dk

Hvorfor overhovedet springe ud?

Det er et vigtigt spørgsmål, som du er nødt til at forholde dig til.

Hvis der er nogen, du er meget tæt på, kan det være, at du ønsker at fortælle det til vedkommende.

Det kan også være, at du bare ikke synes, at det er fair, du skal gå og skjule, hvem du er, for hvorfor kan du ikke have lov til at være det? Der er mange grunde til, at man har lyst til at springe ud, og du bør derfor gøre det, hvis du har lyst til det. At være homoseksuel – eller bøsse, om man vil – er en helt naturlig ting, som hverken bør ses ned på eller stilles spørgsmålstegn ved.

I sidste ende er det ikke noget, der vedkommer andre end dig selv, og derfor bør du også være ligeglad, hvis du møder modgang, selvom det kan være svært. Særligt hvis du går i folkeskole, kan det være vanskeligt at fortælle andre om, hvem du i virkeligheden er, fordi det kan være voldsomt at møde andres reaktioner i en lille gruppe, som man nu engang er en del af, når man går i folkeskole og er vokset op sammen.

Hvis du ikke vil såre eller støde dem, du har kær, fordi du frygter, at de ikke vil acceptere, at du er homoseksuel, bør du overveje, om de så overhovedet er værd at holde på, når de ikke elsker dig for den, du er?

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.