Her er værktøjet, som ingen mand kan undvære

Posted on 4 min read 1996 views

En moderne mand skal gerne kunne det hele. Han skal både være følsom og intelligent, men samtidig skal han også gerne have hænderne skruet rigtigt på.

Du er måske ikke handyman lige nu, men derfor kan du stadig blive det. Det er tilfredsstillende selv at kunne ordne ting, og samtidig kan du spare rigtig mange penge. Du bliver måske ikke professionel håndværker, men med lidt basisværktøj kan du nå rigtig langt.

Internettet er en fantastisk ressource, hvis man gerne vil være mere handy. Mange af de store byggemarkeder har lavet videoer med detaljerede guides til alle typer af renovationer. Hvis du blot følger disse videoer nøje, kan du ikke fejle.

Du bliver ikke handy uden værktøj, og herunder kan du finde en liste over det mest nødvendige værktøj, som du bør have i dit hjem. Dette værktøj vil hjælpe dig til at løse opgaverne hurtigere og mere professionelt.

Den basale værktøjskasse

Først og fremmest skal du bruge en værktøjskasse med noget basalt værktøj. I denne værktøjskasse bør du have hammer, tommestok, vaterpas og en tang.

Derudover bør du også sørge for at have nogle mindre ting som for eksempel en hobbykniv, så du altid har noget skarpt ved hånden, når du skal ordne ting. Sidst, men ikke mindst, er det også en god idé at have et sortiment af skruer i forskellige størrelser, så du altid har den rette skrue til et bestemt projekt.

Sidst, men ikke mindst, bør du også have en svensknøgle og unbrakonøgler, og eventuelt en skruetrækker med udskiftelige bits, hvis du får behov for at stramme en skrue.

Din værktøjskasse vil sandsynligvis blive mere fyldt med tiden. I forbindelse med forskellige projekter kan du opdage et behov for forskellige stykker specialværktøj, så sørg for at få en værktøjskasse med ekstra plads.

Elektrisk værktøj

Elektrisk værktøj vil være en stor hjælp, når du skal ordne forskellige projekter, og samtidig er det også sjovt gear, som man nemt kan nyde at arbejde med.

Markedet bugner med forskellige typer af elektrisk værktøj, og ivrige handymænd kan nemt købe sig selv fattige i værktøj. Du kan dog i princippet klare dig med tre forskellige stykker elektrisk værktøj. Dem kan du læse mere om herunder.

Bore- og skruemaskine

Det er måske ikke overraskende, at bore- og skrumaskinen ligger øverst på listen over elektrisk værktøj. Den skal bruges til stort set alle projekter, og den sparer rigtig meget tid – især ved større projekter.

Søm og hammer er efterhånden forældet til de fleste projekter, og det er skruerne som bruges mest nu. Derfor er det også helt uundværligt at eje en bore- og skruemaskine.

Hvis du bor i en bolig med betonvægge eller lignende, bør du gå efter en slagboremaskine, som kan klare de hårde vægge. En almindelige boremaskine kan nemt blive brændt af, hvis du forsøger at bore i beton.

Stiksav

En stiksav fylder ikke særlig meget, men med de retter klinker kan den klare de fleste skæreopgaver. Det betyder, at den både kan save i træ, metal, tegl og mange andre materialer.

Det kan kræve lidt øvelse at lære at bruge en stiksav – især hvis du gerne vil save helt lige. Med den rette teknik er det dog nemt at lære, og derefter er saven både nem og hurtig at bruge.

En stiksav er et markant bedre værktøj end en almindelig fukssvans, og så er stiksaven heller ikke særlig dyr.

Slibemaskine

Du vil blive overraskende glad for at have en slibemaskine, hvis du ejer egen bolig. Der er overraskende mange ting, som skal slibes, og du får et markant bedre resultat med en maskine.

Slibemaskinen kan blandt andet bruges til at slibe efter spartling, og derudover skal træværk også altid slibes før maling.

Hvilke opgaver kan du så løse?

Med det ovennævnte værktøj kan du løse de fleste håndværksopgaver i dit hjem. Det betyder, at du kan ordne alt fra at hænge et billede op til at udskifte vinduerne i dit hus.

Du skal naturligvis tænke dig grundigt om, før du kaster dig ud i ét af de helt store projekter som for eksempel nye vinduer. På sider som bedst-billigst.dk kan man få vinduer til rekordlave priser, men du skal også huske på, at det er tidskrævende arbejde. Gem derfor denne type af projekter til tidspunkter med god tid.

Udskiftning af vinduer er desuden ét af eksemplerne på håndværksprojekter, hvor du virkelig kan spare mange penge, og det er helt lovligt at foretage arbejdet selv. Her skal du naturligvis være opmærksom på, at det ikke er tilfældet med alle projekter – for eksempel er meget el- og vvsarbejde ikke lovligt at udføre selv.

Held og lykke med dine kommende håndværksprojekter. Husk på, at alle handymænd er startet et sted.

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.