Hjælp til mænd, der bliver jaloux

Posted on 3 min read 841 views

Stort set alle mennesker har på et eller flere tidspunkter i livet oplevet at føle sig jaloux, som er en ubehagelig følelse af frygt og usikkerhed i relationer til kærester, venner og familie, som vi er bange for at miste. Jalousien bliver for nogle mennesker så stærke følelser, at den skaber negative reaktioner og handlinger, som kan være ødelæggende for vores relationer, hvis ikke den fås under kontrol.

Jeg er jaloux – hvad gør jeg?

At du allerede har sagt til dig selv – jeg er jaloux, hvad gør jeg? – er et positivt første skridt, da man med selverkendelse i sine følelsesmæssige udfordringer kommer rigtig langt i arbejdet med at kontrollere dem samt at lade hjælpen komme tæt på. Her handler det også om, at du tør sætte ord på dine følelser og tale med din kæreste eller venner om grænser, så I kan hjælpe hinanden med at undgå situationer, der skaber grobund for jalousien. Hvis du vil vide mere om hjælp til jalousi, så følg linket og få en bedre forståelse for det at være jaloux samt hvordan du kan håndtere den på en sund måde.

Mental selvhjælp

Følelser kan være svære at styre, især når følelser som vrede, afmagt og frygt blusser inde i os.
Følelser er ikke rationelle, og ofte har vi igennem dem fået sagt og gjort ting, hvor vi bagefter ikke kan genkende os selv. Som led til at arbejde med din jalousi, må du først og fremmest lære at forstå, hvornår og hvorfor den kommer. Sådan kan du forberede dig på, hvad du kan gøre, når følelserne skyller ind over dig.
Ved at skrive dine tanker og følelser ned, kan du få et overblik over de situationer, som typisk er mest udfordrende for dine følelser af jalousi samt hvilke strategier, der virker bedst for dig.

Følelser er drivkraften i vores liv

Det er kun menneskeligt at føle sig jaloux, og i virkeligheden er det blot et tegn på, at der er nogen i dit liv, som du holder af og er bange for at skulle miste. Følelser er drivkraften i vores liv, og jo bedre vi forstår dem, des mere positivt kan vi reagere på dem. Jalousi kan skubbe vores nærmeste væk fra os, men hvis vi lærer at forstå og arbejde med os selv og vores følelser af at være jaloux, kan den måske bringe os tættere sammen.

Hvor jaloux er du?

Der er forskellige grader af jalousi, og forskellige måder at kanalisere følelsen. I de mindre grader kan de fleste godt stoppe op og sige, ”hov, nu er jeg jaloux, hvorfor blev jeg det, og er det egentligt nødvendigt?”. Da jalousi er en naturlig menneskelig følelse, bør man ikke slå sig selv i hovedet, når man oplever den, men prøve at forstå, hvilke mekanismer der satte det i gang og så arbejde med at slippe følelsen.

Bliver man sygeligt jaloux tager egoet over og de negative følelser bliver i stedet for at vende det indad mod sig selv, vendt mod de personer som har forårsaget jalousien med vrede, væmmelse og had. Hvis man begynder at handle og konfrontere parterne med irrationelle handlinger baseret på disse følelser, er det tegn på at man muligvis har brug for hjælp, evt. i form at terapi.

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.