Indholdsfortegnelse
Hvordan samler du din gæld uden sikkerhed?
Er du en af de mange danskere, som har forskellige lån og dermed gæld, der betales af forskellige steder? Måske har du et gammelt studielån, et billån, lån til bolig og et enkelt forbrugslån? For nogle er det en stor omkostning, at skulle afdrage flere forskellige steder og betale rente på flere lån. Hvis man vil have flere penge mellem hænderne og stadig betale af på sine lån, kan man med fordel overveje et samlelån. Ved at låne et beløb der kan dække al ens gæld, skal man kun afdrage ét sted og til én rente. Det kan give mere luft i ens økonomi og gøre en i stand til at gøre noget ved de drømme, man nu end går og har. I denne artikel kan du læse alt hvad du skal vide, om samlelån og deres mange fordele.
Hvad er et samlelån praktisk talt?
Samlelånet er en lånetype, hvor man i sin enkelthed låner penge, til at dække flere andre lån og samler dermed sin gæld under én paraply. Ved at optage denne type lån, kan man både få sine gamle lån betale ud, men i mange tilfælde også sikre sig selv en lavere rent og generelt bedre vilkår, hvilket gør det både billigere og mere overskueligt, at betale sin gæld.
Denne type lån er særdeles fordelagtigt for dem, som har flere forbrugslån eller kreditkortgæld, med en høj rente, som koster dem dyrt, måned efter måned. Der er mange fordele ved et samlelån, men også mange ting man skal sætte sig ind i og overveje, inden man påbegynder en ansøgning om et lån. Læs mere på besterefinansiering.no/samlelån.
Fordelene ved at samle alle sine lån
Overordenet set, er der kun fordele ved at samle sine lån. Man slipper for at skulle afdrage flere forskellige steder. Man skal kun forholde sig til en rente, fremfor flere, og det vil generelt set give de fleste mere økonomisk råderum, i deres hverdags- og overordnede økonomi. Om man har optaget flere dyre forbrugslån, har gæld på flere kreditkort, er det en stor fordel at kunne samle sin lån, ved at låne penge til at dække alle sine gamle låm.
Ulemperne ved at samle alle sine lån
Selvom der er flere fordele end ulemper, så skal man ikke undervurdere de få ulemper der er. En af dem er, at mange låneudbydere tager sig godt betalt, for at låne penge ud til dem, der ønsker at samle alle sine lån under én fane. Dette gebyr vil på langt sigt være en dråbe i vandet, men hvis man ønsker at samle sine lån, for at forbedre sin økonomi her og nu, kan gebyret være medvirkende til at udhule den gevinst man ellers ville have fået ud af lånet.
Hvornår giver det mening at samle sine lån?
Udover det åbenlyse, at det er en god metode til at spare penge på sine forskellige gældsposter, så er der også andre faktorer, som indikerer hvornår det er en god idé, at optage et samlelån. Mange tænker ikke over det, men den globale rente har stor indflydelse på renter på forskellige lån, så hvis renten er lav globalt, er det et godt tidspunkt at låne på.
Hvad kræver det at få et samlelån?
Hvis man er en af de mange danskere, som har en række forskellige lån og gerne vil samle dem sammen, for at spare på ens udgifter, så er det ikke ensbetydende med, at man bare kan gå ind i banken og få et lån. For at blive godkendt til et samlelån, kræver det nemlig at man opfylder forskellige krav, der alle har det tilfælles, at de relaterer sig til ens økonomi.
Det første krav man vil blive mødt, er et alderskrav. For at optage lån, uanset type, skal man være fyldt 18 år. Nu er det de færreste 18-årige der allerede har flere forskellige lån under frakken, men ikke desto mindre, er det krav, som ikke blot er långivers, men også lovens. Så hvis man er interesseret i et samlelån, så er alderen en faktor man ikke kan komme udenom.
Udover ens alder, skal man også have en eller anden form for stabil indkomst. Om det er et fuldtidsjob eller som selvstændig, så skal indkomsten være stabil og af en vis størrelse. Som selvstændig, kan det i nogle tilfælde være sværere at blive godkendt. Udover den stabile indkomst, så skal man også have et specificeret beløb til rådighed efter alt andet er betalt.
Hvem er det bedst at låne af?
Hvis man kan leve op til de krav, som stilles af de forskellige låmngivere, så skal man også finde ud af, hvem det er bedst at låne af, og her har man som udgangspunkt to muligheder. Det mest oplagte, for mange, er at tage kontakt til deres bank og gennemgå processen der. Det kan både være til fordel og til ulempe, da det kender ens økonomi indgående.
At banken allerede kender ens økonomi, er primært en fordel, medmindre man har levet fuldstændig uansvarligt og ikke betalt sine regner eller afdrag på andre lån. Hvis man har en stabil og fornuftig økonomi, og har levet op til sine eventuelle forpligtelser, ved de det også. En ulempe ved at søge i banken, er dog at deres process kan være utroligt langtrukken.
Dette lokker mange væk fra banken og imod et af de mange lånefirmaer, der findes på markedet i dag. Kravene er i princippet de samme, men kravene til dokumentation, og selve ansøgningsprocessen, er mere rigide, hvilket gør processen lettere og mere overskuelig. Vil man låne af et lånefirma, skal man dog være opmærksom på andre aspekter ved lånet.
Vær særligt opmærksom på dette
Om man vælger at ansøge om et lån i banken eller hos en af de mange andre långivere, så er der i begge tilfælde nogle faktorer, som har indflydelse på hvor fordelagtigt lånet vil være for en selv. Når man låner penge, så skal de selvfølgelig betales tilbage, det siger sig selv. Der er dog nogle faktorer, der gør, at man ikke betaler det eksakt samme beløb tilbage.
At låne penge er ikke gratis. Udover et oprettelses- eller stiftelsesgebyr, vil man også skulle betale renter på sit lån. Denne rente, som vi allerede har været inde på ovenfor, er både påvirket af den globale økonomi og af långiverens fortjeneste på at låne penge ud. Derfor skal man altid gå efter det lån, der har den laveste rente. Derudover skal man også være opmærksom på ÅOP, som er de samlede omkostninger for lånet, og dermed det der indikerer, hvad man ender ud med at skulle betale samlet set.
What do you think?