Inspiration: 5 gode retter til din næste herremiddag

Posted on 3 min read 4932 views

Mangler du inspiration til hvad du kan servere til den næste herremiddag? Her i artiklen får du 5 helt konkrete menuforslag til næste gang du har gutterne på besøg til fodboldaften eller inden en tur i byen. Vi kommer ikke udenom retter med en masse godt og smagfuldt kød, som vi mænd jo elsker. Få inspiration og se vores forslag til herremad nedenfor.

 

Chili con carne

Den stærke og smagfulde mexicanske ret Chili con carne er relativ let at lave men afsindig lækker og bør være en sikker vinder til din næste herremiddag. Bestem selv styrken, men den skal gerne op og bide lidt. Husk den magiske ingrediens, mørk chokolade og kom gerne et skvævs øl i retten. Servér med en fed creme fraiche på toppen. Chili con carne serveres sammen med ris, men du kan med fordel tilføje lidt ekstra lækkert tilbehør i form af tortilla chips med guacamole til. Skal det mexicanske tema følges helt til døren kan du diske op med kolde Corona og lime.

Gourmet burger

Burger er  altid et hit og noget som (stort set) alle kan lide. Køb friskhakket kød ind hos din lokale slagter og gerne med høj fedtprocent som giver nogle gode saftige bøffer. Steg dem i masser af smør. Køb en lækker cheddarost, noget frisk salat og evt bacon. Hvis du har mod på det kan du give dig i kast med at lave din egen burgerdressing. Burgerbollen er vigtig. Brug Brioche boller og husk at stege dem på indersiden i smør. Det giver en fantastisk lækker og lidt grillet smag. Server sammen med nogle gode specialøl.

Boeuf stroganoff

Boeuf stroganoff er en verdensklasse simreret der indeholder gode ting som oksekød, fløde, hvidløg, champignon og bacon. En ret der får tænderne til at løbe i vand. Retten skal stå og simre en halvanden times tid, så kødet bliver mørt, smagen får lov at sætte sig og duften breder sig i hjemmet. Perfekt til når du skal have gæster, da du kan forberede det hele på forhånd og blot kan lade retten stå ved lav varme indtil dine gæster kommer og så hurtigt varme den op igen. Servér med pommes frites eller kartoffelmos. Husk en god kraftig vin til.

Steak frites

En god gedigen steak er svær at komme udenom når emnet er herremad. En god bøf er de fleste mænds favorit når det skal være ekstra lækkert. Find ud af hvilke udskæringer dine venner bedst kan lide og gå til slagteren og få ham til at skære nogle gode bøffer. Steg i masser af smør og evt et par fede hvidløg og krydderurter på panden for ekstra smag. Server med pommes frites og en god bearnaise.

Stegt flæsk

En sand klassiker og tilmed danmarks (forholdsvis) nykåret nationalret stegt flæsk, kan vi ikke komme udenom på denne liste. Der er ikke noget som at sætte tænderne i et sprødt og velsmagende stykke stegt flæsk. Gnub dem ind i salt og steg dem i ovn på en rist for det bedste resultat. Server naturligvis med nye danske kartofler og persillesovs. Tilmed er det en billig og forholdsvis simpel ret at lave, hvis du skal have mange venner på besøg. Stegt flæsk med persillesovs er svært at gå galt i byen med, så længe du sørger for, at få dine stykker flæsk dejligt sprøde.

Se flere gode menuforslag og opskrifter på herremad her.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.