Inspiration til din 1-værelses-lejlighed – udnyt din plads bedst muligt

Posted on 3 min read 1287 views

Bare fordi budgettet kun rækker til en 1-værelses-lejlighed, betyder det ikke, at du skal opgive drømmen om et elegant hjem med plads til at hygge med venner, lave gode middage, sove skønt og fordybe sig i en bog. Det kan faktisk alt sammen lade sig gøre i en veludnyttet 1-værelses-lejlighed. Det gælder bare om at være kreativ og finde de gode muligheder.

 

Find en lejlighed med muligheder

Sidst men ikke mindst findes der jo et hav af forskellige et-værelses-lejligheder. Normalt når man vælger en mindre model, handler det i højere glad om placeringen frem for størrelsen på lejligheden. Det er i mange tilfælde travlere singler, som ikke har brug for pladsen og i pricippet kun søger et sted til overnatning.

Det er de færreste der står i den situation at få fingrene i et dødsbo, som igennem en bobestyrer er sat til salg. De er til tider billigere, selvfølgelig ikke på samme måde som tvangsaktion. Der findes et utal af lejlighedsmuligheder på nettet, man skal dog være forpasselig og ikke byde på hvilket som helst. Få gerne muligheden for at møde ejeren og se stedet før der overføres nogen penge.

 

Udnyt pladsen bedst muligt

Det kan godt tage til at finde den rigtige boligindretning, som passer til både størrelse og sin person. Mulighedern kan være svære at få øje på, når du står i lejligheden og næsten kan strække armene ud og røre ved begge ender af rummet. Men fortvivl ikke! Du er ikke den første der er nødt til at presse et travlt liv ind på få kvadratmeter, og nettet flyder med gode muligheder.

Den bedste ide er at finde møbler, som har en form for multifunktion. En sovesofa har flere funktioner og spare en masse plads, da man ikke både skal presse en seng og en sofa ind på lidt plads. Man kan jo nøjes med at rede sofaen til når man har gæster på besøg. Selvom du måske har plads til både seng og sofa vil de være genialt med en sovesofa, så der er plads til overnattende gæster, selv på de få kvadratmeter du har med og gøre.

En anden god ide er uden tvivl at benytte sig af en simpel farveskala. Er du hverken til DIY eller dyre specialbyggede løsninger, så kan du også komme langt ved at følge den simple regel med at maksimere opfattelsen af et rums størrelse ved at holde farverne indenfor nogenlunde i samme farveskala. Det skal helst være lyse farver, der går igen i indretningen og møblerne. Gulvpladsen er muligvis trang med følelsen er ikke.

 

Skab rum i rummet

På lidt plads kan der hurtigt være en del elementer der pludselig irriterer en. For hvor skal den ting nu ligge og hvad med den anden. Her er det super smart at lave så meget indbygget opbevaring som muligt. Lad ikke mulige kroge stå tomme og skup gerne rullekasser ind under sengen for bedst udnyttelse. Der skal selvfølgelig stadigvæk være plads til den bedste støvsuger og de andre prakriske ting, det handler bare om at bruge tid på den idielle løsning.

Det kan være super smart at benytte sig af skillevæge, for at skabe fornemmelsen af flere rum. En billig løsning kan være at hænge et helt simpel gardin op tværs gennem rummet og på den måde er soveværelse afskilt fra opholdsrum. En anden måde at lave en skillevæg er ned reoler, som du tilpasser rummet og dine behov. Dem kan du købe færdige, og hvis du er lidt handy kan du selv bygge drømmereolvæggen. Noget der også er blevet utrolig populært er en smal glasvæg. Den er nærmest usynlig og dominere ikke rummet, men har alligevel den ønskede effekt.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.