Jakkesættet er mandens bedste ven

Posted on 3 min read 1223 views

Er du startet på en arbejdsplads, hvor dresscoden siger jakkesæt? Eller vil du bare gerne klæde dig mere stilet på? Under alle omstændigheder er jakkesættet vejen frem. Men det kan være vanskeligt at finde det helt rigtige sæt.

Hvilket jakkesæt skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af jakkesæt. Har du ikke styr på, hvad du ønsker, kan det derfor være en god idé at gå ned i en herretøjsforretning og forhøre dig.

Hvilken type af jakkesæt du skal gå efter, kommer nemlig både an på, hvad du selv synes er pænt, men også til hvilken anledning jakkesættet skal bruges. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor formelt udseende jakkesættet er.

Hvordan skal jakkesættet sidde?

Har du fundet den type af jakkesæt, som du godt kan lide, er det næste punkt at finde ud af, hvordan jakkesættet skal sidde. Det kan være svært selv at skulle afgøre hvilke jakkesæt, der passer bedst, og derfor kan herretøjsforretningen endnu engang være en god idé.

Når det gælder jakkesæt til mænd, er der heldigvis helt specifikke regler, som du kan følge. Det gælder blandt andet, at bunden af jakken skal nå midten af din håndflade, når du står afslappet med armene ned langs siden.

Den rette farve

Har du fundet den type af jakkesæt, du kan lide i den rigtige størrelse, gælder det dernæst om at vælge en god farve. Ligesom med alle andre punkter, bør farvevalget naturligvis afspejle den anledning, hvortil jakkesættet skal bruges.

Skal du opbygge din garderobe med gode jakkesæt til hverdagsbrug, kan det være fornuftigt at gå efter mere neutrale farver til at starte med. Disse nuancer kan blandt andet være ovre i det blå eller grå farvespektrum.

Vil du lægge hårdt ud fra starten står det dig naturligvis også frit for at vælge et laksefarvet jakkesæt!

Sko, der passer

Skal din stil være gennemført, er det ikke hvilke som helst sko, du bør have på dit jakkesæt. Klassiske sko til jakkesæt ligger inden for nogle bestemte kategorier, men inden for disse kategorier har du til gengæld også næsten frie tøjler.

Vil du have et par gode sko til dit jakkesæt, kan du blandt andet vælge at gå efter et par oxford sko eller måske et par lækre chelsea støvler. Hvilken farve du bør vælge kommer i høj grad an på farven på dit bælte, din urrem og din taske.

Et godt slips

Har du formået at finde en jakke, nogle bukser samt et par gode sko og en skjorte, er næste skridt at finde et godt slips. Som du kan høre, er der mange delelementer man skal tænke på, hvis man vil gå med jakkesæt.

Et godt slips skal både spille godt sammen med valget af skjorte og valget af jakkesæt. Først og fremmest skal slipset passe i størrelsen til skjortens krave og jakkesættets lapel. Dernæst gælder det om at vælge den rette farve og det rette mønster.

Det er ikke nødvendigvis let at købe et godt jakkesæt, men finder du det rigtige, vil du med garanti blive glad for det.

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.