Kom godt i gang med studiestarten

Posted on 3 min read 2177 views

Nu er sommeren slut, og for mange unge mennesker betyder det at studiet starter igen. Nogle starter op på et nyt semester, og fortsætter altså derfor på en allerede begyndt uddannelse, hvorimod andre starter på et helt nyt studie og dermed er der mange nye indtryk. Ofte betyder det at starte på et nyt studie også, at man flytter hjemmefra og/eller til en ny by. Dermed er der meget at se til, og overskud kan være en mangelvare de første mange måneder. Der er selvfølgelig forskel på om man skal finde en lejebolig i Horsens, eller en lejebolig i København, da sidstnævnte er en del sværere og dyrere.

Det behøver dog ikke at være så hårdt at komme i gang med studiet, så længe man tilrettelægger sin hverdag struktureret og får ordnet sine hængepartier. Nogle dage vil altid være hårde, men lidt modgang er godt til at forberede en til det virkelige liv.

Få alt det praktiske på plads før hverdagen starter

Det er utroligt værdifuldt at have overskud i sin hverdag, og ofte er man faktisk selv med til at skabe det over eller underskud man har. Der er nemlig mange ting som vi helt naturligt lægger til side til senere, men alligevel så ligger de og forstyrrer i baghovedet som noget træls der venter i fremtiden.
Derfor er det vigtigt at man får alt det praktiske af vejen før studiestart. Det er f.eks. at få styr på lejligheden, transport til og fra studie og alle bøger og computer.

Er man helt klar til at starte på studiet, så er det også nemmere at koncentrere på skolebænken, fordi du skal ikke tænke på diverse pligter der hober sig op derhjemme.

Hold dig aktiv ved siden af studiet

Selvom det kan føles af meget at have et fuldtidsstudie, så er det vigtigt at man også holder sig i gang med noget ved siden af. Lad det være fitness træning, fodbold, eller andre sportsgrene, så er det ikke bare vigtigt grundet de fysiske fordele, men også for at komme lidt væk fra bøgerne – specielt når man er meget presset med skolen, så er det vigtigt at man giver sig selv en mental pause engang i mellem.

Fitness er en rigtig god måde at få afreageret en smule, og holde sig selv i form. Ved at holde kroppen i god form, får man automatisk mere mentalt overskud, og hjernen fungerer generelt bedre. I den forbindelse er det også vigtigt med en god kost, da næring har meget at sige i forhold til mental performance. Det er altså ikke nok blot at tage sit proteinpulver efter træning, men derimod en generelt varierende og sund kost med de rigtige vitaminer og sunde fedtstoffer, har større indflydelse end de fleste af os faktisk er klar over.

 

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.