Lån til ombygning af hus

Dette indhold er sponsoreret

 

Der er findes flere forskellige måder hvorpå man kan finansierer et ombyg af sit hus. De fleste vælger at gå efter et nyt realkreditlån eller at få omlagt sit nuværende realkreditlån, fordi det giver den billigste rente. Før du kan optage dette lån skal man igennem en process, hvor ens bolig skal vurderes, man skal præsentere sit ombygningsprojekt for banken, som de kan tage med i vurderingen af boligen. Man skal også kunne dokumentere, at man har råd til at betale af på lånet. 

Når du skal låne penge til ombygning

Når du skal tage et lån til ombygning eller renovering af dit hus, er der oftest tale om, at man skal optage et ekstra lån, som kommer oven i det eksisterende realkreditlån. Det er for det meste et nyt realkreditlån, som man skal tage, men det kan også være et prioritetslån eller en kassekredit. Et prioritetslån er et lån, hvor der tages pant i ens bolig. Sådan et slags lån kan være skruet sammen på mange forskellige måder, og er derfor også forskellige fra bank til bank. Med kassekredit har man mulighed for at hæve et variabelt beløb løbende. Omkostningerne ved en kassekredit er også variable, fordi man betaler renter af beløbet løbende.

Typer af lån

Et realkreditlån er et lån, som er sikret i en fast ejendom, det vil sige et hus, et sommerhus eller en lejlighed, og bliver finansieret ved at udstede og sælge realkreditobligationer. Ved realkreditlån er rentesatsen og bidragssatsen ofte lavere end rentesatsen på lån, som ikke er baseret på realkreditobligationer. 

Man kan også vælge et prioriterings lån, som både findes med og uden afdrag. Som udgangspunkt kan lånet ikke konverteres. Man kan indfri lånet ved at betale det man skylder. Eftersom renten er variabel, hvilket vil sige, at hvis renten stiger meget, så kan man eventuelt risikere at skylde mere væk, end hvad huset egentligt er værd. Dette kan være et problem, hvis man efterfølgende ønsker at sælge huset, hvor boligpriserne er lavere, da man ville kunne risikere at stå tilbage med restgæld fra salget af boligen. Det betyder altså at den her form for lån har høj risiko. 

Regler for ombygning af hus

Når man skal bygge sit hus om, er der en række regler ifølge lovgivningen man skal overholde. Det kan være en fordel at være i kontakt med en rådgiver under forløbet, som kan vejlede en i forhold til lovene. Den vigtigste af disse er byggeloven, der indeholder de overordnede regler for byggeri. Der er også BBR-loven, der udstikker regler for areal, adressering og skiltning og videregivning af ejendomsdata. Man har altså pligt til at indberette korrekte oplysninger til BBR gennem kommunen.  

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?