Loftisolering

Posted on 3 min read 1133 views

I forhold til loftisolering er det så noget man ’bare’ skal gøre? Eller er der et tidspunkt hvor det ikke kan betale sig at loftisolere? Det skal naturligvis kunne betale sig at loftisolere. Hvis der ikke er noget at vinde på dette er det som sådan bare en unødvendig udgift. Det kan selvfølgelig betale sig at loftisolere ordentlig når man står med nybyg, eller tilbygninger og så videre.  Her gælder det selvfølgelig også at man skal overholde gældende lovgivning, nemlig byggereglementets krav til isolering.

Hvis du går og planlægger en større eller mindre renovation af huset er det også et oplagt tidspunkt at se på om en loftisolering eventuelt kan indgå sammen med det pågældende projekt. Kigger man lidt rundt på nettet, og sætter sig lidt ind i tingene, vil man finde ud af at loftisolering er i top fem over de mest energibesparende tiltag som du kan lave ved din bolig. Det vil sige at der er et økonomisk incitament til at gøre dette, da det vil kunne ses på din varmeregning, og selve renovationen, vil i løbet af nogle år have tjent sig selv hjem. Grunden til at det er så økonomisk rentabelt at lave en loftisolering, hænger sammen med at taget på vores huse er en kæmpe stor flade.  Gennem sådan en flade kan rigtig meget varme og energi forsvinde ud i den blå luft, hvis der er dårlig isoleret på loftet. Så set i det perspektiv er der ikke en dum ide at få loftisoleret hvis du alligevel skal i gang med en større eller mindre renovation.

Når man så har taget valget om at ville loftisolere, kommer der helt naturligt et nyt spørgsmål, nemlig hvad koster sådan en isolering? Det er der jo ikke et entydigt svar på, men der er nogle rammer at kigge på. Prisen på loftisolering hænger selvfølgelig sammen med type af materiale, hvor stort dit loft er og i hvilken stand dit nuværende loft er.

Der er grundlæggende to måder at isolere dit loft på. Den ene er ved brug af isoleringsmåtter, og den anden er ved brug af granulat som bliver sprøjtet ind på loftet ved brug af professionelt maskineri. Det betyder også at er du til gør det selv-metoden, så er det isoleringsmåtterne som du skal vælge, da du selv kan lægge disse på dit loft. I sagens natur er der også prisforskel på disse to metoder. Det er dyrere at få et professionelt firma til at loftisolere hos dig med granulat, hvor en m2 pris ligger i omegnen af 175-500 inklusiv moms. Hvor isoleringsmåtterne koster i omegnen af 75-200 kr alt efter materiale, kvalitet, tykkelse osv.  Her er der selvfølgelig kun tale om prisen på selve materialet, og derfor er din egen arbejdstid mm ikke indregnet her.  Det er bestemt ikke en helt ligegyldig faktor når man sætter priseksempler op på denne måde. Granulatløsningen er inklusiv timer, da det jo er en virksomhed det står for det. Man kan selvfølgelig også få en tømre til at lægge loftisoleringen med måtter, så der må man indhente tilbud.

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.