Mand tag hånd om dit helbred!

Posted on 2 min read 435 views

Sponsoreret indhold:

Man hører tit at mænd går senere, eller for sent, til læge og med god grund. Undersøgelser viser at mænd er markant dårligere til at søge lægehjælp, selvom de har symptomer. I nogle tilfælde går symptomerne over, men i de værre tilfælde bliver de værre. Hvis man ikke reagerer på kroppens signaler, kan det ende med at være for sent at kurere. Derfor er det vigtigt at mændene især, bliver bedre til at søge hjælp

Lyt til kroppen og forstå symptomerne

Hvis du har ondt i kroppen, er det bedst at lytte til den og søge hjælp. Med internettet har man nu mulighed for at søge på sine symptomer, og måske blive klogere. Der er dog mange symptomer, som går igen og derfor er det bedst at søge en læge, som kan give dig klar besked om dine problemer. Man skal ikke undertrykke symptomer og generelt bør man være opmærksom på, at der findes mange former for symptomer. Ikke alle symptomer er lige lette at mærke, særligt ikke hvis man underminerer dem.

Tal mere åbent om sundhed

Et anden vigtig ting, du kan gøre, er at tale med andre om sundhed og symptomer. Det betyder ikke at du nødvendigvis skal dele alt om din sygdomshistorik med andre, men det at have et mere åbent forhold til sundhed, kan hjælpe med din forståelse for sundhed og dermed kan du også være mere opmærksom på signalerne fra din krop. Hvis mænd snakker mere åbent om sundhed, vil det heller ikke være nær så “tabubelag” at gå til lægen. Nogle mænd føler ikke det er mandigt at søge læge for skavanker, men det er altså langt bedre end at ignorere dem.

Søg gerne hjælp i det private

Selvom vi har gratis adgang til sundhedssystemet i Danmark, så kan det stadig være en god idé at søge hjælp i den private sektor. Hvis du har et problem, som du ønsker undersøgt med det samme, kan du få hjælp langt hurtigere i det private, i forhold til det offentlige. Det koster naturligvis også penge, men så behøver du ikke vente. Du kan både søge hjælp inden du har snakket med en læge, men du kan også blive henvist af en læge. I det private har de den nyeste MR-teknologi, som kan hjælpe med at identificere dit problem, hvad enten det er i knæet, i hjernen eller et tredje sted.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.