Hvordan er det at være mand i dagens Danmark?

Posted on 3 min read 817 views

Der er kommet mere og mere fokus på det at være mand nu til dags end nogensinde før og hvordan maskulinitet overhovedet kan defineres i takt med de mange feministiske bølger de sidste 100 år. Selvom vi er kommet langt som samfund, er der stadig mange ting at gøre op med som for eksempel rigide kønsroller og giftig adfærd som i den grad også påvirker mænds gøren og laden ubevidst eller ej. For hvad indebærer dét egentlig at være mand i dagens Danmark?

Mere fokus på følelser

Mand på togspor

Rigtig mange mænd går rundt hele livet uden at udtrykke deres følelser på en korrekt måde, fordi de har fået lært at det er svagt at vise sine sande følelser og nogen anden form for sårbarhed overfor andre. I samtlige samfund og kulturer verdenen over bliver unge drenge ofte lært at man skal være stærk og undertrykke enhver sårbarhed, når man møder modgang i livet i stedet for at bearbejde sine følelser og tanker på en sund måde. Heldigvis er der mere fokus på mænds helt naturlige følelser end nogensinde før, idet der er blevet skabt et rum, hvor man kan tale om sine følelser både privat og offentligt uden at blive udskammet.

Traditioner eller progressivitet?

Mand ser på solnedgang

Selvom der har været fremgang inden for nedbrydningen af skadefulde kønsstereotyper, er der stadig lang vej endnu og mange mænd føler at de endnu ikke har kunnet udtrykke sig på en konstruktiv måde, der ikke blot hjælper dem selv, men også andre med at komme sig over disse stereotyper og kønsroller. Samfund og kulturer forandrer sig konstant, så det er op til os alle sammen, hvordan vi fremover vil behandle hinanden og ikke mindst lære de kommende generationer om at respektere hinanden og sig selv.

Udtryk dig selv

Selvfølgelig er der mange adfærdsmønstre og tankegange, der skal gøres op med i samfundet, hvis vi ønsker reel forandring af status quo, så hvad kan man egentlig gøre selv som mand? Først og fremmest kan det være rart at finde sammen med andre ligesindede enten på arbejdet eller til en ny hobby og finde et fællesskab dér, hvis man ikke har andre steder at vende sig mod, når livet bliver hårdt. Man skal kunne tale om sine følelser til en forstående person i stedet for blot at undertrykke dem, selvom et måske virker som det nemmeste valg i øjeblikket. Læs mange flere artikler om det at være mand her på https://mandskabet.dk/.

Sidetitel :  Maskulinitet og mænd – Hvad er en rigtig mand?
Metabeskrivelse: Hvad vil det sige at være en mand i dagens Danmark? Du har sikkert hørt udtrykket ”at være en rigtig mand”, men hvad betyder det for dig og dit liv som mand?

URL slug: Mandemagasin

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.