Når alkoholen bliver en afhængighed

Posted on 2 min read 223 views

Drikker du mere end du burde?

Danmark er kendt for mange ting, som vi er stolte af, men en af de ting som vi er kendt for, som ikke er noget at være stolt over, er vores heftige alkoholkultur. Det er ikke unormalt at danskerne begynder at drikke i deres sene barndom, når de er omkring 11-12 år gamle. Dette er uhørt i forhold til de andre europæiske lande, hvor Danmark tager en klar 1. plads, når det kommer til unges drukkultur. Grunden til at dette er et samfundsmæssigt problem er, at det ofte er der et decideret misbrug tager sin spæde start. Det bliver normal at drikke igennem, først i weekenderne og efterfølgende i hverdagene. Det kan være svært at se, at man har udviklet et problem og mange ignorer det, selvom de godt ved den er gal. Der er ikke noget galt i at drikke alkohol, men misbrug er et samfundsproblem, som vi skal til livs. Hvordan? Det kan læse mere om i denne artikel, hvor vi giver et par gode råd til dem, som måske drikker mere end de burde.

Vær ærlig over for dig selv

Hvis man drikker igennem i weekenderne og nogle gange supplerer op i hverdagene, så kan det tyde på at man har et problem. Først og fremmest er det nødvendigt at kigge indad og være ærlig overfor sig selv og stille spørgsmålet: ”Drikker jeg mon for meget?”. Er svaret ja, så er det noget man er nødt til at handle på.

Bed om hjælp selvom det er svært

Heldigvis findes der hjælp til behandling af alkoholisme, det kræver dog man rækker ud og beder om den. Det kan man blandt andet gøre ved at kontakte sin kommune og derigennem blive henvist til sit lokale misbrugscenter. Der findes dog også private rådgivere og behandlere, som man kan række ud til.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.