Når barnedrømmen går i opfyldelse- droner er hvermandseje

Posted on 3 min read 986 views

Da jeg var dreng, ønskede jeg mig en fjernstyret bil. En Off-Roader ligesom Thomas fra klassen havde. Selvom både mine forældre og julemanden flere gange blev gjort opmærksomme på mit store ønske, fik jeg den aldrig.

Det var tilbage i 90’erne. I dag drømmer jeg ikke om fjernstyrede biler – men omdroner! Et suverænt stykke legetøj til voksne mænd (og muligvis også til børn, hvis man tør lade dem lege med den) og det er en gadget, der bliver mere og mere populær blandt mænd i Danmark.

 

Droner til erhverv? Til film, fritid eller Forsvaret? Droner er blevet en vigtig komponent i krigsføring og nogle mener endda, at droner er gået hen og blevet verdens mest populære våben. De bruges også flittigt af såvel militæret som af oprørere og terrorgrupper – og alt derimellem.

I dag kan droner fås i alle prisklasser: Fra bare et par hundrede lapper til titusindvis af kroner stykket. For alle os, der ikke køber droner til erhvervsmæssige formål – men slet og ret bare vil eje og lege med en gadget, der er indbegrebet af drengedrøm – er der altså nok at vælge imellem til en fornuftig pris. Det er omkring 7 år siden, at dronen kom frem som et ”legetøj” og blev med ét tilgængelig for alle. Siden er droner kun blevet bedre og bedre samt billigere og billigere.

Det skal du vide, inden du køber droner

I december lå der flere droner under juletræerne end nogensinde før. Det er ikke så mærkeligt, at droner har formået at snige sig ind på top-10 listen over julegaveønsker for helt ærligt – hvem vil ikke gerne flyve med en drone?!

Men inden du løber ud i haven i villakvarteret hvor du bor for at sende dronen til vejrs, bør du sætte dig ind i reglerne for, hvor du overhovedet flyve med drone – og hvad du i øvrigt ellers bør vide; fx at hvis du rammer nogen, og de kommer til skade, kan det hurtigt blive en dyr affære fordi din almindelige forsikring sandsynligvis ikke dækker skadesomkostningerne. Hvad du også bør huske på, er, at du ikke må flyve i byer eller ved anden tæt bebyggelse, da du ikke ligefrem værner om privatlivets fred, når din kameradrone svæver over naboens have – mens Fru Nabo ligger og solbader – og det kan hurtigt give en bøde på 3.500 kroner. Det forklarer vicedirektør i trafikstyrelsen Jesper Rasmussen, der dog også påpeger, at der er masser af muligheder for gode stunder med sin drone, når man bare sørger for at overholde reglerne og flyve ude på åben mark – mindst 150 meter væk fra veje og huse.

Husk i øvrigt, at du som privatperson ikke må tage billeder eller filme private haver, gader, veje eller pladser med din drone. Så hop i bilen, kør væk fra byen og ud i naturen. Så får du både frisk luft og masser af plads, hvor du uforstyrret kan flyve rundt.

Vidste du i øvrigt, at….?

Der hvert år afholdes DM i dronerace. Arrangementet varer to dage og foregår på modelflyvepladsen i Lystrup, hvor dronepiloter fra hele Danmark stiller op og dyster mod hinanden. Forsvarende danmarksmester i dronerace er 22-årige Thomas Rafn. Og FYI: hans skills med en drone er absolut værd at opleve!

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.