Nordgreen – Minimalistiske ure i skandinavisk design

Posted on 7 min read 3712 views

Nordgreen er et dansk iværksætter projekt startet af 2 visionære danskere fra København. Med en kærlighed til ure og et ønske om at ændre på måden, vi anskuer ure, kom ideen til livs. Nordgreen fik sin opstart i 2017 gennem en crowdfunding kampagne på Kickstarter og havde et mål om at rejse 100.000 danske kroner til projektet. Det viste sig at blive en yderst populær kampagne og 1417 mennesker støttede projektet og de endte med at rejse hele 1.5 million kroner. En overbevisende validering af konceptet og Nordgreen blev tilmed nævnt i adskillige større udenlandske medier, herunder The Huffington Post, Wired magazine og The Post. Herhjemme fik Nordgreen også meget opmærksomhed og blev nævnt i både Børsen, Finans, Jyllands-posten og Ekstra Bladet.

Nordgreen ure

Urkassen på et Nordgreen ur er fremstillet af 316L Rustfrit stål. Urene kommer med et Japansk kvartsurværk som betyder, at urene er batteridrevet. De er vandtætte op til 3 ATM, som med andre ord betyder, at uret er vandafvisende og kan bæres i regnvejr, men ikke bør bæres under vand. Urene har let aftagelige remme, et såkaldt Quick-release system som betyder, at det er nemt at skifte remmen på uret. Det er derfor let at ændre udseendet på uret markant, blot ved at skifte urrem.

Nordgreen ure er af høj kvalitet hvor der er kræset for enhver detalje. Under fremstillingsprocessen samles urene i hånden, og så kommer de med hele 5 års garanti. Nordgreen ure laves i forskellige størrelser og til både mænd og kvinder. Bagkassen har en fin indgravering hvorpå man kan læse urets modelnav, samt et serienummer som validering af urets originalitet.

Nordgreen Philosopher

Nordgreen Philosopher i sølv med brun læderrem
Nordgreen Philosopher i sølv med brun læderrem

Pris: 1.699 kr. / KØB HER

Nordgreen’s Philosopher kollektion er designet til at fejre vores evne til at tænke anderledes, lære af fortiden, handle i nutiden og for at skabe en bedre fremtid. Uret har en asymmetrisk minutviser, som giver en effekt af, at den skære sig gennem tiden. Nordgreen Philisopher har en kassediameter på herremodellen på 40mm, hvilket er en helt perfekt størrelse til de fleste mandehåndlæd. Har man et lidt mindre håndled eller ikke kan lide, at et ur er for stort, kan man med fordel vælge Philisopher modellen i 36mm. Udover time, minut og sekundviser har Philisopher modellen som den eneste også en datofunktion som viser datoen i måneden. Philosopher er den mest populære model til mænd.

Nordgreen Infinity ur

Nordgreen Infinity i sølv med sort læderrem
Nordgreen Infinity i sølv med sort læderrem

Pris: 1.699 kr. / KØB HER

Inspirationen bag Infinity kollektionen er naturens evolution. Hele ideen med Infinity er at skabe ur uden de kompleksiteter som vi mennesker har bragt til jorden, og i stedet begrænse uret til det mest essentielle. Dette har resulteret i et ur som er klassisk og samtidig helt stilrent og simpelt. På Infinty er der hverken datofunktion eller sekundviser, men blot det helt essentielle for at kunne vise klokken. Urets design er lavet udfra hvordan et ur ville se ud, hvis det var blevet skabt af naturens egen evolution. En rigtig god og fin designtanke som har resulteret i et super flot og simpelt ur. Infinity modellen fåes i en kassediameter på 40 og selvfølgelig med let aftagelige urrem så man både kan få uret med en rem af både metal, læder eller nylon. Nordgreen Infinity er det oplagte valg hvis man ønsker et simpelt og stilrent ur som går til det meste påklædning.

Nordgreen Native

Nordgreen Native rose guld med sort læderrem
Nordgreen Native rose guld med sort læderrem

Pris: 1.699 kr. / KØB HER

Ideen med Native kollektionen er at skabe et simpelt og minimalistisk ur balance i fokus. Balance spiller en central rolle i opskriften på et lykkeligt ur, og netop denne balance er Nordgreen Native med til at afspejle i måden uret er designet på. Nordgreen Native er et klassisk ur som er blevet redefineret så det passer til nutiden. Uret er designet med runde og bløde former, som giver det et simpelt og minimalistisk look og et udtryk af balance. Native modellen fåes 40mm og 36mm og er det rette valg hvis man ønsker et ur i et klassisk udseende som især godt godt til lidt finere beklædning som jakkesæt, blazer eller skjorte og pullover. Et rigtig godt ur til fine lejligheder, eller som hverdagsur til den klassiske mand som har stilen i orden!

Let aftagelig urrem

Noget af det helt smarte ved et Nordgreen ur er deres Quick-release system som alle ure og remme er udstyret med. Systemet gør, at det er nemt at skifte rem, da men med et enkelt hårdt tryk kan løsne remmen så den ryger af, og dermed skifte remmen ud med en anden. Man kan på få sekunder skifte hele udseendet på sit ur ved blot at skifte remmen ud. Vi anbefaler derfor, at man tilkøber en ekstra rem eller to. Så man fx både har en læderrem, metalrem og nylonrem til sit ur og dermed kan skifte efter behag og lejlighed. Eksempelvis passer en læderrem godt til lidt mere fine eller formelle lejligheder, hvorimod en metalrem kan være god til hverdag og nylonrem giver uret et mere sporty look. Systemet kan selvfølgelig også nemt bruges til blot at skifte remmen hvis den er blevet slidt og trænger til udskiftning efter nogle år. Med Quick-release systemet er det let at skifte remmen på sit ur. Intet værktøj er nødvendigt og det kan gøres i løbet af ganske få sekunder. En funktion der virkelig er fed og værd at have in mente som et kæmpe plus hvis man overvejer at købe et Nordgreen ur.


Giving back program

Nordgreen har med inspiration fra danske værdier og et socialt ansvar valgt at starte deres “Giving back program”. Her er målet at give tilbage til samfundet og række en hjælpende hånd til et godt formål. Når du købet et Nordgreen ur er du dermed med til at støtte en god sag og du kan selv vælge hvilken. De tre mærkesager man kan vælge at støtte er:

1. Rent drikkevand – 2 måneders rent vand til en person i Den Centralafrikanske Republik.
2. Uddannelse til børn – 1 måneds gratis uddannelse til et barn i Indien.
3. Beskyttelse af regnskoven – Beskytte 50m2 regnskov i Latinamerika.

Et rigtig godt initiativ af Nordgreen og giver blot mere lyst til at købe et Nordgreen ur!

Vores vurdering af Nordgreen ure

Nordgreen er et nyt og spændende urmærke på den danske designscene. De har allerede opnået stor anerkendelse gennem deres crowdfunding kampagne og efterfølgende popularitet her i Danmark såvel som i udlandet. Vi mener, at Nordgreen er et af de bedste valg blandt danske, sågar skandinaviske urmærker hvis man er på udkig efter et flot ur i prisklassen omkring de tusind kroner. Undersøger man markedet, er der ikke mange der tilbyder ure designet af en anerkendt dansk designer i denne prisklasse. Nordgreen har ramt et segment af kunder som er stilbevidste og gerne vil have design til en fornuftig pris. Ved at købe et Nordgreen ur får man et ur i god kvalitet og et stykke flot design om armen hvor der er tænkt over hver eneste detalje.

The next big thing on the Scandinavian Design scene
– The Huffington Post

En spændende fremtid

Nordgreen er et visionært projekt med ambitioner om at udbrede et skandinavisk design ur på den internationale scene. Det bliver spændende at følge virksomheden i fremtiden og se hvor det ender. Måske er det nu du skal slå til og være med på moden fra starten, og få dig et Nordgreen ur til en god pris. Tak fordi du læste med og smid endelig en kommentar hvis du har noget på hjertet 🙂

Skandinaviske værdier

Ideen med Nordgreen er at lave et ur i et tidsløst skandinavisk design. Det skandinaviske design er karekteriseret af minimalisme, simple linjer og enkel funktionalitet. Derudover er visionen at skabe et stærkt brand og flotte designure til priser som er tilgængelige for den brede befolkning.

Nordgreen ure
Urene er designet af Jakob Wagner som er en kendt for at inkorporere skandinaviske værdier i de produkter han designer. Jakob er kendt for at have designet produkter for større danske brands som Bang & Olufsen, Hay, Muuto og Stelton, og har designet alt fra møbler til højtalere og høretelefoner.


LÆS OGSÅ: Fede ure til mænd der ikke sprænger budgettet

Kollektioner

Nordgreen består foreløbig af 3 kollektioner som ved første øjekast umiddelbart minder meget om hinanden. Ved større gennemgang er det dog tydeligt, at der er betydelig forskel på de 3 kollektioner og at designtanken bag hver kollektion er forskellig. Nedenfor gennemgår vi de 3 kollektioner og fremviser samtidig én populær model fra hver kollektion.

Se Nordgreens kollektion af designerure her

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.