Sådan bliver du 100% klar til studiestart

Skal du starte på studiet efter sommer, så kan det være en rigtig god ide at begynde forberedelserne allerede nu. Hvis du vil få det maksimale ud af dine studietid og være 100% oplagt til at modtage undervisning, så anbefaler vi at følge disse 3 råd.

Den rigtige kost

Selvom studiet ikke er en Iron man eller et maraton, så bør du stadig betragte dine år på studiet som en kamp, hvor du skal være 100% klar og frisk i hovedet.

Studier viser, at med den rigtige og sunde kost har vi meget nemmere ved at modtage undervisning og lære nye ting. Har din krop fået de rigtige næringsstoffer, så vil du hurtig opdage, at du føler dig mere frisk og veludhvilet.

I og med at man ikke kun skal være frisk og klar i hovedet, når man modtager undervisning, så skal man også være frisk, når man sidder derhjemme og laver sine lektier og hjemmeafleveringer.

En god ide at gøre, før studiet begynder er at lægge en madplan eller et skema, så du er helt sikker på, at du får den rigtige kost i hverdagen.

Husk at undgå de tomme kaloriebomber som f.eks. McDonalds eller Burger King. Hvis du har set filmen Super Size Me, så ved du, hvor usundt den kost er.

 

Få skaffet de rigtige værktøjer

Når du skal starte på studiet, så er det rigtig fedt, hvis du allerede har styr på de værktøjer og redskaber, som studiet kræver af dig. Det kunne f.eks. være at du skal have købt et licens til Word og Microsoft pakken, hvis studiet kræver, at du har adgang til disse redskaber.

Du kan også begynde at starte medlemskaber hos forskellige studieværktøjer, som kan hjælpe dig, når du sidder med dine lektier. Det kunne f.eks. være et medlemskab hos inspo.dk eller lignende.

Det vigtigste redskab af dem alle er dog, at du har en bærbar. Næsten alle studier kræver, at du har en bærbar, som du kan bruge i forbindelse med tavleundervisning eller eksamen.

Ofte kan du finde nogle rigtig billige bærbare computere lige op til studiestart, da butikkerne holder en masse studiestart rabatter. Så hvis du har nerver til det, så kan det være en god ide at vente til lige før studiestart, hvis skal købe en billig computer.

Hvis dit budget er stramt, men du stadig ønsker en solid computer, så kan du overveje at besøge butikker som f.eks. Blue City, der har en masse genbrugt elektronik.

 

Det rigtige mindset

Det kan lyde plat, men du kan faktisk nå rigtig langt på dit studie, hvis du har det rigtige mindset. Hvis du har en indstilling om, at dit studie blive hård og træls, så bliver dit studie højst sandsynlig også det.

Hvis du går ind til dit studie med en kæmpe lyst til at lære og en høj motivation, så smitter det af på din arbejdsmoral og det vil blive meget sjovere at studere. Du skal huske på, at du selv har valgt dit studie og derfor er der ingen at skyde skylden på, hvis du synes, at dit studie er hårdt og træls.

Husk på, at vi er et af de få lande i verden, hvor det både er gratis at tage en uddannelse, hvor du samtidig får penge for det. Så vær taknemlig for, at du tager en uddannelse i Danmark.

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?