Sådan gør du dit barn klar til at flytte hjemmefra

Skal dit barn flytte hjemmefra? Så er der nogle ting du kan gøre for at hjælpe dem godt på vej, så du som forældre kan være tryg ved at sende dit barn ud i det virkelige liv, når de skal til at klare sig selv.

 

Køb eller leje af bolig

Den største udgift for dit barn, når han eller hun flytter hjemmefra, er boligudgiften. Her er det en god idé at undersøge hvad man har råd til. Skriv dit barn op til en ungdomsbolig eller et kollegieværelse så tidligt i processen, som muligt. Så er der størst chance for at finde en god lejlighed til en fornuftig pris.

Det kan dog være en stor udfordring at finde en bolig, der er SU venlig i de store byer hvor universiteterne er placeret. Som alternativ er der mange forældre der vælger at lave et forældrekøb, hvor forældrene køber en bolig og lejer den ud til deres barn.

Her er det dog vigtigt at huske at der stadig er tale om et lejer-udlejerforhold, selvom det er mellem forældre og barn. Det vil sige at lejeforholdet reguleres efter reglerne i lejeloven. Det betyder desuden at barnet, som alle andre lejere, kan få boligsikring, hvis han eller hun altså er berettiget til det.

Det er desuden vigtigt at sikre sig at eventuelle bestemmelser i ejerforeningens vedtægter, en gældende servitut på ejendommen eller lignende, ikke forhindrer at boligen kan lejes ud.

Når man har købt en bolig og lejer den ud, bliver det betragtet som at drive en erhvervsvirksomhed i en skattemæssig sammenhæng. Her kan du som forældre altså fradrage udgifterne til driften af virksomheden, i deres personlige indkomst. Det er udgifter såsom vedligeholdelsesarbejder, renovation og lignende.

Da udlejningen er virksomhedsdrift, betyder det også at der skal udarbejdes et regnskab, hvor indtægter og udgifter til driften skal fremgå.

 

Praktiske ting

Der er mange praktiske ting at få styr på når den unge skal starte en husholdning et nyt sted. Det første der skal være styr på, er møbler og forskelligt udstyr. Især ting som køkkenudstyr og håndklæder er der brug for i starten af forløbet. Mange har allerede styr på det længe inden de flytter, og andre skal have lidt tid til at købe det hele ind, og det kommer løbende når de finder ud af hvad de har brug for og hvad de mangler.

Der er dog nogle ting der er gode at hjælpe dit barn med, som de måske ikke selv har tænkt på. Ting som en røgalarm og rengøringsmidler, er en god idé at minde dem om, da det, for mange, hurtigt først bliver tænkt på sent i forløbet. En anden god ting, som en kabelstrømpe er også rigtig fornuftigt at købe for at holde styr på alle sine kabler. Dette er især godt til drenge, der har tv og diverse spillekonsoller samlet et sted.

Internet

Hjælp gerne dit barn med at få det billigste internet, der stadig passer til deres behov i forhold til uddannelse og streamingtjenester. Mange betaler nemlig alt for meget for deres internet, hvilket ikke vil være oplagt for den unge der skal til at klare sig på egen hånd for sin SU-indkomst.

I forhold til netop studiedokumenter og programmer, samt streamingtjenester og ikke mindst spil til gameren, vil det være en fordel for den unge at købe en VPN-tjeneste kaldet CyberGhost. Denne VPN-tjeneste kan fås til en fornuftig pris, og fordelene ved den er at den gør hastigheden på internettet hurtigere, sikrer en god forbindelse til diverse internationale streamingtjenester, som man normalt ikke har adgang til fra Danmark. Den virker rigtig godt til forskellige spillekonsoller og casting fra computer til TV. Derudover leverer denne VPN-tjeneste et rigtig stærkt sikkerhedssystem, der krypterer alt trafik- og identitetsdata.

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?