Sådan lægger danske mænd budget

Hvis du er én af de mange danske mænd, som interesserer sig for matematik, har du en fordel. Det kan nemlig hjælpe gevaldigt på privatøkonomien og regnskabet. Derfor kan det godt betale sig at sætte sig ind i, hvordan budgettet går op i en højere enhed. Bliv klogere på hvordan andre gør det, her!

Det er svært at komme udenom tal og udregninger i dagligdagen. Det er nemlig en væsentlig del af dét at have en privatøkonomi, og ikke mindst at forvalte den godt. Et budget kan gøre underværker, men det kræver, at du forstår at bruge din matematiske sans en smule. Ikke desto mindre er det dog endnu vigtigere, at du har sans for ansvarlighed og selvdisciplin.

Tænk langsigtet og læg en plan

Når det kommer til økonomi og budgettering, er det altid en fordel at være fremtidsorienteret. Du kender sikkert typen, som bruger sine penge, så snart de kommer ind. Det leder som regel til, at kontoen altid er udtømt eller ligefrem står i minus. På den måde er der ikke ret meget at rutte med, når det kommer til at lægge et budget, hvor der også er plads til lidt sjov.

Særligt vigtigt er det at tænke langsigtet, hvis du har planer om at optage et lån. Her kan det være en stor fordel at starte på en sammenligningstjeneste, som oplister långivere og tilbud. Du kan fx finde en nyttig oversigt over lån på Matchbanker. På siden kan du sammenligne renter, ÅOP, gebyrer med mere, så du kan regne ud, hvilket tilbud der giver bedst mening.

Det er afgørende, at du vælger et lånetilbud på baggrund af en langsigtet økonomisk plan. Det vil sige, at du allerede har udregnet, hvor meget du har råd til at låne, og hvor lang tid du skal bruge på at betale pengene tilbage. Her er det enormt vigtigt at tænke realistisk, og det kræver, at du har lavet nogle konkrete udregninger.

Hemmeligheden bag et godt budget

Måske vil det overraske dig en smule at læse, hvad hemmeligheden bag et godt budget er. Sandheden er nemlig, at de danske mænd som har størst succes med økonomien, har en ting til fælles. Når det kommer til budgettet, formår de nemlig at… overholde det!

Hemmeligheden bag et godt budget er således ikke bare at være god til at lave konkrete udregninger – selvom dette også er en stor del af kunsten. Det handler i endnu højere grad om at være ansvarlig og selvdisciplineret.

Kunsten at overholde budgettet

Lad os tage eksemplet med lånte penge igen. I dit budget skal du i dette tilfælde tage højde for det månedlige afdrag. Allerede inden du ansøger om lånet, skal du have lagt en nøje plan for tilbagebetalingen – altså hvor meget du kan afdrage hver måned, og hvordan du får det til at gå op med dine andre udgifter.

Hernæst består hemmeligheden i at overholde budgettet, så du eksempelvis ikke bruger flere penge på mad og drikke, end hvad du har sat af. Som du nok kan regne ud, gør det økonomiske budget nemlig ingen reel forskel, hvis du ikke overholder det. Det kræver vedholdende disciplin og selvbeherskelse.

 

 

 

 

 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?