Sådan løser du de typiske udfordringer i dit typehus

Posted on 3 min read 132 views

Typehuse fra 60’erne og 70’erne er blevet mere og mere populære gennem de seneste år, blandt andet fordi der er så mange muligheder med dem. Dog kan disse typehuse også have nogle problemer, der kræver sin mand at løse, medmindre man er klar til en større renovering. Læs med her, for at se hvordan du kan komme nogle typiske udfordringer til livs.

Er huset dårligt isoleret?

En typisk udfordring, som mange oplever, er, at deres hus er dårligt isoleret. I dag er standarden for isolering markant anderledes end den var, da huse fra 60’erne og 70’erne blev bygget, og derfor kan energiregningen godt blive dyr, hvis ikke man får styr på problemet. Nogle oplever vind og kulde gennem vinduer og døre, andre gennem muren og andre igen gennem taget og loftet. Kontakt en fagperson, der kan hjælpe dig med at undersøge, hvor problemet kommer fra.

Har huset mange små rum?

I 60’erne og 70’erne byggede mange små rum i husene, hvilket blandt andet betød små, aflukkede køkkener, små værelser, og lange gange, hvis plads er svære at udnytte. Nu er store rum med masser af lys blevet mere populære, og det kan være svært at vide, hvordan man renovere huset, så der kommer mere plads og lys. Heldigvis er huse fra 60’erne og 70’erne kendt for, at ydervæggene er de bærende mure, og derfor kan man flytte rundt på væggene, så man får større, men bedre udnyttede rum.

Virker huset umoderne

Mange typehuse har glatte finer-døre med plastikhåndtag, badeværelser med farvede klinker eller gulve lavet af linoleum, og det er ikke alle, der stadig finder det charmerende. Hvis du ønsker at modernisere dit hjem, er disse ting heldigvis relativt simple at skifte. Dørene kan udskiftes, klinkerne kan fjernes, og du kan lægge et trægulv i stedet for linoleumsgulv. Disse detaljer er dog også meget autentiske, og du kan derfor overveje, om du vil beholde noget af det, så huset ikke ser for moderne ud.

Skal tages udskiftes eller renses?

Alt efter hvor velholdt resten af huset er, kan det være, at du skal overveje at udskifte taget. Ikke nok med at det kan hjælpe på isoleringen, så kan tage, der ikke er vedligeholdte, bringe mange problemer i form af fugt med sig. Derudover har mange tage algeproblemer, der også kan være med til at skade tagsten. Sidstnævnt kan dog løses ved at algerense taget hvoraf algerne kort sagt dør og vaskes af. 

Er der for lidt plads i huset?

Mange typehuse er mindre end de huse, der bliver bygget i dag. Heldigvis gør deres enkle arkitektur det let at bygge videre, og derfor kan man let bygge ekstra værelser eller rum, enten ved at forlænge huset, eller ved at bygge endnu en etage. 

Mangler dit hus dagslys?

Mange af husene der blev bygget dengang har meget lidt dagslys, hvilket skyldes en lav loftshøjde, små rum og små vinduer. En simpel måde at ændre på dette kan være ved at indsætte ovenlysvinduer, der både giver et godt dagslys, men som også får rummet til at virke større. Hvis du skal skifte taget, kan du overveje at få sat et dagslys ind, mens du alligevel er i gang med renoveringen. Du kan også udskifte vinduerne i resten af huset, så du får nogle store vinduer, der giver mere lys.  

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.