Sådan vælger du din a-kasse

Posted on 2 min read 776 views

Vil du sikres dagpengeydelsen, så kræver det et medlemskab af en a-kasse. Er du ved at afslutte din uddannelse eller er du ansat på en kontrakt, hvor du kan blive opsagt med kort varsel? Så skal du måske se dig om efter en a-kasse. Skulle du ske at miste dit job, så kan du stå uden indkomst. Men ved at være medlem af en a-kasse kan du få ret til dagpenge.

Mange studerende melder sig ind i en a-kasse tidligt på studiet, og det med god grund. For er der ikke udsigt til et job med det samme efter endt uddannelse, når SU’en stopper, så kan du stå uden en rød reje på lommen. Derfor skal du melde dig ind i en a-kasse, som giver dig ret til at modtage dagpenge.

Det er dog ikke helt gratis at være medlem af en a-kasse. Det koster et beløb hver måned, men det er peanuts i forhold til det beløb du kan modtage i dagpengeydelse. Ydelsen varierer alt efter om du har haft ansættelse, eller om du er nyuddannet. Dette kan de alt sammen hjælpe dig med at besvare i a-kassen, når du henvender dig for at melde dig ind.

Med medlemskabet af a-kassen i hånden er du derfor sikret dagpenge. Men der findes et hav af forskellige a-kasser, så derfor kan du tjekke A-kasse.net ud for at danne dig et overblik over mulighederne. Siden giver dig en liste med de a-kasser i Danmark, som du kan undersøge. Det kan være en god hjælp til dig, fordi man let kan have svært ved at overskue valgmulighederne.

A-kasserne samarbejder med jobcentrene og fagforeningerne om at få dig i job. Derfor kan du med fordel vælge en a-kasse som er specialiseret indenfor netop din uddannelse eller fagfelt. De vil dermed have større kendskab til branchen, og hvad det kræves for at få et job.

 

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.