Selvsalg – 4 tips til hvordan du sælger boligen på egen hånd

Posted on 3 min read 1011 views

Du kan spare mange penge, hvis du selv står for dit boligsalg uden en mægler tilknyttet. Der er dog vigtigt, at du har styr på alle forhold vedrørende selvsalg. Se her, hvad du skal være opmærksom på.
Når boligen skal sælges, kan du vælge at kontakte en ejendomsmægler eller tage sagen i egen hånd. Flere vælger sidstnævnte løsning, da der er mange penge at spare ved at sælge selv udenom en ejendomsmægler.
Det er dog vigtigt, at du har styr på de praktiske, juridiske og økonomiske forhold, hvis du vil have succes med dit boligsalg. Her får du 4 praktiske tips til, hvordan du sælger boligen selv, og hvad du skal være opmærksom på.

1: Prissætning af boligen

Prissætningen af boligen er afgørende for, om du får din bolig solgt. En passende salgspris tiltrækker potentielle købere og sikrer et hurtigere salg. Der er mange faktorer, der har betydning for, hvilken pris du kan tage for din bolig.
Når du skal anslå din boligs værdi, er der flere forskellige fremgangsmåder. Du kan selv undersøge markedet og derved danne dig et indtryk af, hvad lignende boliger er blevet sat til salg for. Brug eksempelvis Boliga.dk eller Boligsiden.dk til at finde matchende boliger i dit område.
Der findes også modeller, du kan bruge til at vurdere din bolig ud fra. På internettet kan du finde forskellige værktøjer, der hjælper dig med at estimere en fornuftig pris.
Du kan også kontakt en ejendomsmægler, der kan hjælpe med at vurdere huset, selvom du ikke sælger igennem han eller hendes virksomhed. Det vil typisk koste omkring 3.000 kr eller søge rådgivning og hjælp af et professionelt advokatkontor som kan give dig den fornødne hjælp.

2: Markedsføring af din bolig

Det er vigtigt, at din bolig bliver sat til salg på de rigtige præmisser. Først og fremmest skal du have taget billeder. Medmindre du er dygtig til at fotografere og har det rigtige udstyr, er det en god idé at overlade arbejdet til en professionel fotograf, da billederne er dem, der skal bruges, til at lokke interesserede købere til.
Når du skal sætte boligen til salg, findes der adskillige løsninger på internettet. Du kan eksempelvis bruge Boliga Selvsalg, Den Blå Avis, Facebook eller Adoor. Mulighederne er mange, og det gælder om at vælge dem, der passer til din bolig. Der kan eksempelvis være tale om et selvsalg i forbindelse med en andelsbolig, ejerlejlighed, sommerhus eller en helt anden type bolig.
Har du en liebhavervilla, er det eksempelvis ikke så sandsynligt at køber leder på Den Blå Avis. Vælg de medier, dine potentielle købere bruger.

3: Involvér en advokat, når købsaftalen skal udformes

Købsaftalen er den, der udgør den største fare, når du skal sælge boligen på egen hånd. Du bør derforsøge rådgivning og hjælp af et professionelt advokatkontor med ekspertise på området. Den rigtige advokat kan hjælpe dig med at få styr på de juridiske og økonomiske aspekter, når køberen har meldt sig.
Lav en aftale med en ejendomsmægler eller boligadvokat, som kan gennemgå aftalen og sikre, at der ikke er særlige vilkår, der ender med at få negative konsekvenser for dig som sælger.

4: Sørg for at indhente det lovpligtige energimærke

Energimærket er lovpligtigt, og det kan du ikke selv udarbejde. Energimærket viser ejendommens stand rent energimæssigt. Der er mange ting, der skal tages højde for, og det er derfor vigtigt, at du konsulterer dig med en, der har forstand på det.

Tag kontakt til en energikonsulent, der kan gennemgå huset og efterfølgende udarbejde det rigtige energimærke og energiplan. Du kan finde en energikonsulent via Energistyrelsens hjemmeside.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.