Senge til mænd der kan lide kvalitet

Hvis man skal ud at købe nye møbler til sit hjem, så er en af de vigtigste ting, man kan købe sengen, man kommer til at sove i gennem de potentielt mange år, som man skal bo der. Sengen er omdrejningspunktet i et soveværelse, fordi soveværelsets primære formål er give et sted at hvile sig og sove, når mørket falder på. Det er dog ikke helt underordnet, hvilken seng man anskaffer sig, da der findes mange forskellige prisklasser og kvaliteter i alle de forskellige kategorier af senge og madrasser. Læs med herunder og bliv klogere på hvad du skal kigge efter, når du køber ny seng.

Gode senge er ikke til at tage fejl af: De er lavet af robuste materialer, som er holdbare og giver den rigtige komfort. En seng beskriver hele den størrelse, som inkluderer eventuel sengeramme eller underseng, lamelbund, ben, madras og topmadras. Der indgår altså flere elementer i en seng, men det allervigtigste er nok selve madrassen – det vil sige den del, som man rent faktisk ligger på – som enten kan give dig en god eller en dårlig nats søvn.

Den rigtige madras

Det er af mange årsager vigtigt, at man vælger den rigtige madras, når man shopper møbler til sit hjem. Alle andre møbler har muligvis også en praktisk og æstetisk funktion, men de har ikke direkte effekt på din krop, som en madras har det. Derfor bør det tage mere tid og omtanke at vælge madrassen og sengen, der skal pryde dit soveværelse i lang tid fremover.

Den rigtige madras vælges ud fra nogle forskellige parametre: Kropsvægt og sovestilling er de primære – og dertil kan man også vælge ud fra præferencer. Nogle foretrækker for eksempel en hård madras eller springmadras frem for en blød skummadras. Der findes nemlig forskellige typer af madrasser som er værd at have for øje, når man køber ny seng.

Typer madrasser

Det er især tre typer madrasser, som går igen og igen: Det er springmadrassen, boxmadrassen og skummadrassen. Skummadrassen består primært af skum hele vejen igennem, men der kan være forskellige lag af forskellige typer af skum, som har forskellige funktioner. En skummadras kan være i en lidt lavere og billigere kvalitet end kvalitetsmadrasser med fjedre, men det kommer meget an på den enkelte madras’ konstruktion. Der findes således bestemt også højkvalitets skummadrasser.

Spring- og boxmadrasser minder lidt om hinanden, idet de begge består af fjedre. Disse fjedre kan være bonellfjedre eller pocketfjedre, hvor fjedrene ligesom er pakket ind. Det gør dem mere præcise og stabile og giver derfor bedre støtte, og de holder også godt i længden. I madrasser med fjedre, vil man støde på en masse forskellige typer med varierende kvalitet og blødhedsgrader.

En markant forskel mellem springmadrasser og boxmadrasser er, at boxmadrasser har en trækant og en bund. Det vil sige at man reel ikke har brug for en sengeramme til en boxmadras – man kan nøjes med at sætte nogle ben på, så har man faktisk en færdig seng. En springmadras har derimod ikke den hårde trækant eller nogen indbygget bund. Den skal derfor have en separat sengebund. Det er nemlig typisk ikke så smart at have madrassen liggende direkte på gulvet, hvor luften ikke kan strømme under madrassen.

Spar plads

Når man køber en seng og har valgt en madras der giver den rette støtte, så kan man også tillade sig at overveje, hvilken størrelse sengen skal have. Til et mindre soveværelse kan man med fordel spare plads og vælge en seng på 140×200 for at spare lidt plads, men stadig have nok sengeplads til, at to personer kan sove der.

Vil man gerne spare endnu mere plads, og er man rigtig gode venner med sin partner, kan man købe en madras på 120×200 cm, hvor man selvfølgelig kommer til at ligge rigtig tæt.

Derudover kan man også med fordel overveje, om man vil have plads til ekstra opbevaring under sengen eller madrassen. Det er en god måde at udnytte højden i rummet på i stedet for bredden. Sengen kommer alligevel til at stå der, så man kan lige så godt udnytte den tomme plads under den. Med en højere seng vil man også have nemmere ved at stå ud af sengen om morgenen, hvilket kan være en fordel for mennesker med smerter i ryggen. En højere seng vil måske også få dig til at føle dig mere royal – som prinsessen på ærten.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?