Sund mad til børn – Sådan gør du

Posted on 2 min read 188 views

Det kan være svært at sørge for, at dine børn spiser sund mad hver dag. Mellem skole, aktiviteter uden for skoletiden og bare at løbe rundt er det svært at finde tid til at lave et afbalanceret måltid. Og når du endelig har tid, ser det ud til, at dine børn hellere vil spise junkfood end noget andet. Men bare rolig – vi er her for at hjælpe dig! I dette blogindlæg giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan gøre sund mad til børn mere tiltalende (og nemmere) for både dig og dine små.

Få børnene til at spise den sunde mad

Sådan får du børnene til at spise den lækre og sunde mad du ønsker det med disse tips som vi har fundet på barneguiden.dk:

– Gør det sjovt! Børn er mere tilbøjelige til at spise (og nyde) mad, der præsenteres på en sjov måde. Så vær kreativ med din præsentation! Brug udstikkere til at lave figurer af deres sandwiches, eller lad dem hjælpe dig med at lave mad og tilberede måltider.

– Få dem med i køkkenet. Som vi nævnte ovenfor, kan det at inddrage børnene i madlavningsprocessen gøre dem mere tilbøjelige til at spise den mad, de har været med til at lave. Men ud over det lærer de også værdifulde livsfærdigheder – f.eks. hvordan man følger anvisninger og måler ingredienser.

– Vær en rollemodel. Børn lærer ved at se på dem omkring dem, så hvis du spiser sund mad, er der større sandsynlighed for, at de vil gøre det samme. Prøv at undgå madkampe ved ikke at gøre et stort nummer ud af, hvad dine børn spiser (eller ikke spiser).

– Vær tålmodig. Det kan tage op til 15 gange for et barn at prøve en ny mad, før det beslutter sig for, om det kan lide den eller ej. Så giv ikke op, hvis de vender næsen opad efter rosenkål første gang – bliv ved med at tilbyde dem, og så skal de nok komme over på det.

Vi håber, at disse tips hjælper dig med at få dine børn til at spise sund mad!

Nogle andre faktorer, der kan gøre det svært at få børn til at spise sund mad, er tøjkonflikter, tandbørstning og træthed. Disse er alle helt normale problemer, som sker for næsten alle forældre på et eller andet tidspunkt. Men bare rolig – vi har styr på det.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.