Træt af irriteret hud efter barbering? – Sådan undgår du det

Sponsoreret indhold:

Oplever du også at din hud bliver irriteret og slår ud med røde knopper hver gang du barberer dig? Irriteret hud kan både se forstyrrende ud og være utrolig ubehageligt. En løsning er selvfølgelig at lade skægget gro ud, og ikke barbere sig, men hvis du gerne vil barbere dig uden at skulle døje med knopper og rød irriteret hud, så får du heldigvis nogle tips til hvordan du slipper af med dem, lige her.

Det er aldrig behageligt at have hud som er irriteret, og det er især ikke behageligt hvis det er i ansigtet. Irriteret hud som er øm og rød, kan være yderst ubehageligt og til tider smertefuldt at skulle bøvle med. Forbander du skraberen langt væk hver gang du skal barbere dig, og er du træt af de knopper og den røde irriterede hud som kommer når du har barberet dig?

Barbering som irriterer huden, er desuden også ofte årsagen til det som kaldes skægpest altså en dannelse af en masse små røde knopper i området som barberes. De er både ubehagelige og ikke synderlig kønne. Skægpest er egentlig bare en form for uren, eller irriteret hud. Denne tilstand kan nemt udvikle sig til akne, og blive til bumser som både er forstyrrende på huden og så kan være meget ømme, ja endda smertefulde.

Er du også træt af barbering og den irriterede hud? Så kan du heldigvis læse her, om hvad du kan gøre for at hjælpe din hud bedre på vej, og komme irritationen til livs. Lækker blød hud skal være for alle, og snart vil du ikke grue for barberingen længere.

Dårlige skrabere ødelægger huden

En årsag til de udbrud du oplever på huden, kan være fordi du anvender billige og dårlige skrabere, eller ikke skifter dem ud ofte nok. Skrabere kan være dyre, og måske derfor du strækker dem lidt længere end hvad du burde. Har du brug for at købe dem billigere kan du fx sørge for at købe Gillette fusion, når de er på tilbud eller et billigt sted.

Skrabere som ikke er skarpe og som derfor ikke barbere hårene godt nok kan være med til at ødelægge og irritere din hud. Når du barberer dig, fører du de små barberblade over hudens overflade. Du kan ikke undgå at skraberne skraber det øverste hudlag med, men behøver ikke nødvendigvis resultere i at din hud slår ud. Med en skraber som ikke tager hårene i første hug, er du nødt til at køre over huden flere gange og på den måde risikerer du at du irriterer det øverste hudlag, og de steder huden er ødelagt kan der komme baktier ind.

Husker ud en god rens og fugtighedscreme?

Pleje af huden er desuden utrolig vigtig for at mindske irritation og urenheder. Vand udtørrer huden og gør den endnu mere tilbøjelig for irritation. Sørg derfor for at anvende en effektiv rens og brug den gerne dagligt for at fjerne rester af sved og snavs. Efter du har renset, er det vigtigt at hjælpe huden med at opretholde den rette fugtbalance. Anvend derfor en fugtgivende creme som passer til din hudtype.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?