Victorinox lommekniv Test – Den schweiziske lommekniv der aldrig går af mode

Posted on 6 min read 3392 views

Victorinox er den oficielle producent af de velkendte schweizerknive som er kendt verden over for at være et fremragende redskab. En schweisisk lommekniv er et absolut must at eje for en mand der godt kan lide udendørs aktiviteter og begå sig i naturen, hvad end det er vandreture, overlevelsesture, ture i skoven eller andre ferieformer. Det er ALDRIG dumt at have en shweizerkniv på sig. Med en Victorinox lommekniv kan man rende rundt med ikke mindre end 32 stykker værktøj i sin lomme, samlet i én og samme lommekniv.

Historien bag schweizerkniven

Schweizerkniven som vi kender den i dag, er oprindelig en militærkniv og har sin oprindelse helt tilbage fra 1890. Firmaet vandt dengang en kontrakt med det schweisiske militær om at være leverandør af knive. Kniven er i dag ikonisk for schweiz som land og designet af kniven, samt dens funktionalitet har opnået global anerkendelse. Den dag i dag er Victorinox stadig leverandør af knive og blandt andet også ure til det schweiziske militær.

Victorinox lommekniv

Der findes mange forskellige versioner af den schweiziske lommekniv. Nedenfor vil vi gennemgå de mest populære modeller, samt dem vi synes er de fedeste. Den helt klassiske schweizerkniv er rød med det hvide logo, men der findes også special udgaver i andre farver og former end den helt traditionelle røde schweizerkniv. Optimalt set bør man have et forskelligt udvalg af schweizerknive som man kan benytte til forskellige behov og situationer.

Victorinox Climber Schweizerkniv 91 mm

Victorinox climber

Pris: 299 kr. / KØB HER

Climber er den mest populære schweizerkniv og med god grund. Den har en god størrelse, hverken for lille med få værktøjer eller for stor og tung med mange værktøjer. Denne model er handy og i det helt klassiske design. Kniven har hele 14 forskellige værktøjer, herunder nogle af de mest populære og nyttige så som saks, stor skruetrækker, dåseåbner og selvfølgelig en rigtig god kniv. Med denne model har man de mest gængse værktøjer som man har brug for i de fleste situationer. Climber kan bruges til de fleste formål og er en rigtig god allaround schweizerkniv til både camping, teltture, jagt og fiskeri. Kniven fåes i det klassiske røde design og i en udgave med carmouflage som også er rigtig fed. Denne Victorinox lommekniv er det oplagte valg hvis du overvejer at invistere i din første rigtige shweizerkniv og gerne vil have en som dækker de fleste behov. Kniven er også velegnet som gave til fx sønnike til fødselsdag eller konfirmation.

Victorinox Huntsman Schweizerkniv 91 mm

Victorinox huntsman

Pris: 339 kr. / KØB HER

Huntsman minder på mange måneder om kniven vi netop har gennemgået ovenfor. Huntsman har dog 18 værktøjer, hvor Climber som vi gennemgik før har 14. Den væsentligste forskel er, at Huntsman har en træsav. En ganske god træsav faktisk, trods dens størrelse. Denne kniv fåes standard i farven rød, men for variationens skyld har vi valg at vise den i camouflage farvet her. En rigtig fed variation som giver kniven et mere råt look. Huntsman er ideel til alle udendørsaktiviteter og i særdeles hed jagt. Prisen for denne er kun 39 kr. mere end for Climber. Derfor er den værd at overveje hvis man gerne vil have træsaven med. Bemærk at udgaven i carmouflagefarvel er en smule dyre end den traditionelle i rød. Huntsman i rød koster 339 kr. mens den i carmouflage koster 379 kr. Selvom en traditionel  schweizerkniv skal være rød, så er udgaven i carmouflage virkelig også flot! Huntsman er også en af de mest populære schweizerknive og der bliver solgt rigtig mange af den.

Victorinox Sentinel Schweizerkniv 111 mm

Victorinox lommekniv

Pris: 249 kr. / KØB HER

Er man på udkig efter en simpel og robust lommekniv er denne Victorinox Sentinel et godt bud. Knivens primære funktion er dets knivblad som er lidt længere end på de to andre modeller vi har gennemgået. Denne kniv er 111 mm mod 91 mm på de øvrige to. Sentiel er ideel hvis man kun har brug for en solid kniv til at skære og snitte med. Denne Victorinox lommekniv kan klare det meste ude i felten. Kvivens design er lavet så den ligger på en ergonomisk korrekt måde i hånden og giver et rigtig godt greb om kniven som kan være godt hvis man har brug for at snitte eller skære med hård kraft. Victorinox Sentinal har en speciel låsemekanisme på knivbladet som vil sige, at der sidder en fjederlås mellem lagene der låser knivbladet fast når det ikke bruges. For at folde kniven ud skal man således udløse låsen ved at hjælp af håndkraft. Denne lommekniv fra Victorinox har et flot sort design med det ikoniske røde logo på. Rigtig flot og stilren kniv som bør være et første valg hvis man har brug for en rigtig god all around lommekniv.

Victorinox EvoGrip 10 Schweizerkniv 85 mm

Victorinox evogrip

Pris: 299 kr. / KØB HER

Evogrip 10 er en videreudvikling af den traditionelle velkendte røde schweizerkniv. Det helt specielle ved Evogrip er, at kniven er designet og udformet på en ergonomisk korrekt måde, som sikre det helt rigtige greb om kniven. Den specielle udforming gør giver også kniven et fantastisk flot look og den røde og sorte farve komplimenterer hinanden rigtig godt. Denne model har hele 13 værktøjer og er således udstyret med de mest gængse værktøjer som man oftest bruger. Udover et flot knivblad har Evogrip 10 både dåseåbner, kapselåbner og skruetrækker. Denne kniv ligger som en drøm i hånden og er det ultimative værktøj til både teltture, jagt og fiskeri. Denne Victorinox lommekniv har også en rigtig god størrelse med en længde på 85 mm og så vejer den blot 57 g.

Victorinox SwissLite Schweizerkniv 58 mm

Victorinox swisslite

Pris: 249 kr. / KØB HER

Det helt specielle ved denne model er, at den har en lygte. Et værktøj der virkelig kan være nyttigt ude i vildmarken. SwissLite er en forholdsvis lille kniv på 58 mm og den primære funktion er altså den indbyggede LED lygte der sidder i toppen af kniven. Derudover har kniven selvfølgelig en et knivblad på 42 mm som sagtens kan bruges til diverse opgaver som at snitte og skære. SwissLite har 7 værktøjer i alt hvoraf lygten er den ene og knivbladet det andet, og herudover rummer kniven neglefil, skruetrækker, saks, nøglering og tandstik/pincet. Victorinox SwissLite er god at have med ud i naturen hvis man er ude og vandre eller sover i telt. En lille handy lygte kan aldrig undervurderes og integration i en lommekniv er den perfekte udnyttelse af vægt og plads på en vandretur.

Victorinox Swiss Champ 91 mm

Victorinox swiss champ

Pris: 699 kr. / KØB HER

Er du på udkig efter en schweizerkniv der rummer hele paletten af værktøj? Så er Victorinox Swiss Champ den rette! Denne schweiziske lommekniv rummer hele 32 forskellige værktøjer og er en af de Victorinox lommeknive med flest funktioner. Swiss Champ har både et stort og et lille knivblad og herudover har den populære værktøjer som proptrækker, dåseåbner, skruetrækker, saks, sav, tang, kuglepen og lup. Med denne lommekniv står du aldrig tilbage i vildmarken og mangler et værktøj. Victorinox Swiss Champ har værktøjer nok til at kunne løse de fleste opgaver i felten. Kniven fåes udover i den ikoniske røde farve også i sort eller gennemsigtig som også giver et rigtig fedt look. Det eneste lille minus ved denne kniv er, at for at kunne rumme alle disse værktøjer, så er den ret bred og vejer en del. Derudover en fantastisk kniv som giver uanede af muligheder i vildmarken.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.