Vil du være handyman? 5 gode råd til dit første projekt!

Posted on 4 min read 1021 views

Mange mænd drømmer om at kunne kalde sig handyman for alvor. De fleste mænd kan sætte et søm i væggen, men det er langtfra alle, som har evnerne til at kaste sig over et større projekt.

 

Hvis du også vil være handyman for alvor, så kan du finde fem gode råd herunder. Disse råd kan forhåbentligt hjælpe dig godt i gang med dit første projekt som handyman.

 

1. Vælg det rette projekt

Først og fremmest skal du vælge det rette projekt, som du gerne vil kaste dig over. Du kommer sandsynligvis til at arbejde en del tid på projektet, så det handler om at vælge det helt rette.

Din interesse er en vigtig faktor i forhold til et projekt, så du skal ikke vælge et murerprojekt, hvis du mest har lyst til at arbejde med træ.

Det praktiske behov er også en vigtig faktor, når det rette projekt skal findes. Det er for eksempel ikke hensigtsmæssigt at begynde at skifte fodlister i dit hus, hvis du forventer at skulle skifte gulv indenfor et år eller to.

Sidst, men ikke mindst, skal du også vælge et projekt, som du har råd og tid til at gennemføre. Det er meget omfattende at skulle istandsætte et badeværelse, og som amatør kan det være svært at overskue tid og omkostninger i forbindelse med projektet.

Husk på – hvis du er i tvivl, er det altid bedre at vælge et lille projekt til at starte med. De store projekter løber ingen steder.

2. Tal med resten af familien

Det er nemt at blive grebet af stemningen, når du lægger planer for et gør-det-selv projekt. Du må dog ikke glemme at inddrage resten af familien i dine planer, for det er vigtigt at have deres opbakning i ryggen.

Et istandsættelsesprojekt kan nemt blive en træls oplevelse, hvis resten af husstanden føler sig irriteret over dit projekt. Du kan ikke undgå, at projektet også vil ramme dem, og derfor skal deres holdninger også høres for at bevare den gode stemning i huset.

Husk på – det er ekstra rart at have familien i ryggen, hvis der skulle opstå problemer i forhold til dit projekt.

3. Hav styr på omkostningerne

 

Du skal altid have styr på omkostningerne i forbindelse med et projekt – og derfor må du ikke bare fokusere på dine eventuelle besparelser, som opnås ved at udføre arbejdet selv.

Dine primære udgifter vil komme i form af materialeudgifter, og internettet har heldigvis gjort det nemt at finde priser på forskellige materialer. På en side som https://www.sparvinduer.dk/ kan du for eksempel designe dine egne vinduer og se priserne, så du har et helt præcist budget, hvis du gerne vil udskifte dine vinduer.

Husk på – selv et godt planlagt projekt kan sagtens blive dyrere end forventet. Derfor er det en god idé at tilføje en økonomisk buffer til dit projekt.

4. Køb ikke for meget udstyr

Enhver handyman er glad for værktøj, og byggemarkederne bugner med fristende tilbud. Dit projekt kan dog nemt blive unødvendigt dyrt, hvis du bruger mange penge på værktøj, og ofte er det helt nødvendigt.

Der findes en del basalt værktøj, som bruges til de fleste projekter, men derudover er der også masser af specialværktøj, som måske mest hører hjemme hos rigtige håndværkere. Hvis du ikke vil købe dig selv fattig, er det en god idé, hvis du begrænser dig.

Husk på – det er også en mulighed at leje værktøj. Benyt denne mulighed, hvis værktøjet kun skal bruges i kort tid.

5. Nyd dit projekt

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at du nyder dit projekt. Det er forhåbentligt muligt, hvis du har fulgt vores forrige råd, så du ikke skal døje med økonomiske bekymringer eller utilfredshed fra resten af husstanden.

Du skal være forberedt på, at du ikke arbejder lige så hurtigt som en fagmand, så tag det roligt og fokuser på at være grundig fremfor hurtig. Det gode håndværk fornægter sig ikke, mens fejl og sjusk sandsynligvis vil blive en kilde til irritation i mange år frem.

Husk på – som handyman skal du ikke kun nyde resultatet. Det er mindst lige så vigtigt at nyde selve processen.

 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.