120×200 senge: Optimér din søvn med den rette sengetype

Sponseret

Sengen er et helt essentielt møbel – for både kvinder og mænd. Det er her, vi lader op via en god nattesøvn – og det er her, vi hygger os med kæresten / konen.

Derfor er det værd at gøre sig nogle overvejelser, inden man vælger seng. Hermed kan du nemlig sikre dig, at din nye seng også bliver en god og komfortabel seng. En seng som lever op til netop dine behov, når det kommer til god støtte og komfort.

120×200 cm er et klassisk mål for senge. Netop derfor vil vi zoome ind på denne størrelse i artiklen her. Her vil vi således se på, hvordan du kan optimere din søvn ved hjælp af den rette 120×200 cm seng. Mange af overvejelserne kan du dog også bruge, hvis du i stedet leder efter en enkeltmandsseng eller en dobbeltseng.

Ønsker du at købe en god 120×200 seng til en god pris, kan du her finde masser af gode tilbud på 120×200 cm senge.

120×200 boxmadrasser: Den simple sengeløsning

Først og fremmest har vi 120×200 cm boxmadrassen. En boxmadras er et ganske simpelt bud på en seng. Her får du således en madras, som er monteret på en fast ramme, som du så kan sætte ben på. Og vupti – Så har du en seng!

Navnet ”boxmadras” kan måske godt virke lidt misvisende. For i bund og grund får du faktisk en komplet seng her.

Idet boxmadrassen har en så simpel opbygning, er det også typisk her, du kan finde nogle af de billigere senge. Det betyder dog ikke, at man ikke kan finde luksus inden for boxmadrasser. Jo, mange af de forskellige luksus-brands inden for senge sælger faktisk også boxmadrasser. Det betyder derimod bare, at hvis man sammenligner en boxmadras med en tilsvarende kontinentalseng eller elevationsseng, vil boxmadrassen ofte være det billigste valg.

Grundet den simple opbygning kan box-madrassen være et oplagt valg til overnattende gæster eller måske sommerhuset. Men du kan bestemt også nemt finde en meget behagelig og god boxseng i solid kvalitet, som således egner sig til hverdagsbrug.

Der følger ofte en topmadras med til en boxmadras, og hvis der ikke gør, bør du nok tilkøbe én. For de fleste vil nok ellers finde, at boxmadrassen udgør et relativt hårdt underlag. Netop dette imødekommer topmadrassen, idet du her får et blødt og lækkert komfortlag.

120×200 elevationssenge: For dig med særlige behov

En 120×200 cm elevationsseng er noget mere avanceret end en boxmadras. Her får du nemlig en 120×200 seng, der kan køre op og ned. Hermed kan du indstille den efter lige nøjagtigt de behov, som du har.

Der følger ofte en fjernbetjening med til 120×200 elevationssenge, og i dag er de også ofte trådløse. Hermed får du en stor bevægelsesfrihed ift. din kontrol med sengen.

Vi ser også i høj grad, at sengene kommer med en app, hvormed du kan kontrollere dem med din telefon. Mange af os har nok i forvejen telefonen inden for rækkevidde fra sengen, hvilket kan gøre app-løsningen ganske praktisk.

En elevationsseng kan være et godt valg for dig, som har brug for at kunne indstille din 120×200 seng ganske specifikt. Dette kan fx være tilfældet, hvis du har rygproblemer. Ydermere kan en elevationsseng være lækker, hvis du godt kan lide fx at se TV eller læse fra sengen. For her kan du så – ganske bekvemt – køre sengen op, så du rammer din foretrukne siddeposition.

120×200 kontinentalsenge: Støtte og komfort i særklasse

Sidst med ikke mindst har vi 120×200 cm kontinentalsengen. Her får du en 120×200 seng fra absolut øverste hylde til dit soveværelse.

Således består en kontinentalseng typisk af tre madraslag: En boxmadras, en springmadras og en topmadras. Dette betyder, at den vil kunne give sig støtte og komfort ud over det sædvanlige.

Kontinentalsengens forskellige madrasser spiller forskellige roller. Først og fremmest har vi boxmadrassen – Den vil vi ikke kommer nærmere ind på her, da vi allerede har skrevet en del om den længere oppe i artiklen.

Ovenpå denne finder du en springmadras. Det er vigtigt, at denne er af høj kvalitet, da den på mange måde udgør det primære supportlag.

Sidst men ikke mindst har vi topmadrassen. Topmadrasser kan komme i mange forskellige materialer, men to af de nok mest almindelige her i landet er memory foam og latex. Mens latex skubber lidt igen, synker du mere ned i memory foam. Hvad der er det rette valg til din ny seng, handler fuldt og holdent om dine personlige præferencer.

Konklusion

Nu har vi skrevet lidt om de forskellige sengetyper. Nu handler det så “bare” om at finde den specifikke seng for dig.

Der er flere forskellige modeller inden for hver type. Vil du sikre dig, at du kan sove godt hele natten i din seng, vil vi derfor anbefale, at du laver lidt yderligere research omkring de enkelte senge.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?