3 elbiler, som ikke ødelægger budgettet

Posted on 3 min read 2798 views

Elbiler har længe været et af de helt store samtaleemner, når det kommer til miljøvenlige forbrugsvaner. Eftersom regeringen ligeledes varmer op til at ændre på afgifterne på de billige elbiler, er der kommet endnu mere opmærksomhed på bestemte elbiler. På nuværende tidspunkt behøver det dog heller ikke at koste en bondegård, hvis du drømmer om at skrive under på kontrakten til en elbil. Selvom flere elbiler koster på den forkerte side af en million kroner, kan du sagtens finde andre elbiler i en lavere prisklasse, som ikke vil påvirke dit budget i en negativ retning.

Herunder kommer tre bud på elbiler, som du kan kigge nærmere på i din jagt efter en ny og miljøvenlig bil.

Nissan Leaf Acenta

Nissan elbil
Nissan Leaf Acenta elbilen har en topfart på 144 km/t og har 150 hestekræfter. Bilen kan fås i flere versioner, og lige for tiden har Nissan et tilbud, der lyder på hele to års gratis strøm ved køb af elbilen. Bilfabrikanten har ligeledes udtalt, at rækkevidden ved blandet kørsel ender på 270 kilometer, mens den ved bykørsel lyder på 389 kilometer. Ligesom ved VW-elbilen nedenunder afhænger rækkevidden dog af forskellige punkter – fx udstyr, kørestil, belastning og vejrforhold. Prisen på denne elbil fra Nissan starter ved 283.880 kroner.

VW e-Golf

VW E-golf
Denne elbil har en topfart på 140 km/t og har 115 hestekræfter. Bor du i en by, er bilen fra Volkswagen ligeledes en ideel løsning. Bilproducenten oplyser nemlig, at det særligt er på de korte ture, såsom i byområder, at en komplet elektrisk drivlinje er en fornuftig løsning. Du kan dog også sagtens køre en tur hen til familien i en anden by, eftersom bilen har en rækkevidde på hele 300 km. Den anførte rækkevidde er dog opnået ved hjælp af kørecyklusser på rullefelter i henhold til New European Driving Cycle, og den faktiske rækkevidde under realistiske forhold og ved almindelig kørsel lyder på omkring 200 km i gennemsnit. Rækkevidden afhænger samtidig af hastighed, kørestil, antallet af personer i bilen og valg af køreprofil.

Vælger du at investere i denne elbil, får du endvidere en måneds gratis strøm med i købet. Bilen koster fra 316.495 kroner. Virker denne pris skræmmende, kan du med stor fordel kigge nærmere på et billån. Du kan for eksempel undersøge, hvordan du kan låne penge til den nye elbil på lånet.dk.

BMW i3 Grey Edition

BMW elbil
Denne elbil fra BMW har en topfart på 150 km/t og har hele 170 hestekræfter. I forhold til bilens rækkevidde angiver BMW, at bilen kan køre op til 300 kilometer. Dog kun 200 kilometer, hvis du kører under mere realistiske forhold. Rækkevidden afhænger igen af en række faktorer, herunder personlig kørestil, brug af varmeanlæg/klimaanlæg, rutevalg og vejrforhold. Elbilen fås i mange forskellige og spændende versioner. Du kan eksempelvis investere i en ”extended” version, hvor en ekstra motor vil give dig en øget rækkevidde. Har du lyst til at købe denne elbil, skal du regne med at hive minimum 315.000 kroner op af lommen.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.