Sådan vælger du de bedste dæk og fælge til din bil

Posted on 8 min read 2022 views

Nogle vigtige komponenter på din bil er dækkene og fælgene. Dækkene skal opfylde en række krav for at være sikre at køre med, og alle vores dæk lever naturligvis op til de danske regler. Vi har et kæmpe udvalg af prisvenlige dæk, og du vil helt sikkert kunne finde nogle dæk, som passer perfekt til både din bil og pengepung. Ligeledes vil du også kunne finde et stort udvalg af fælge, så du kan opnå lige præcis det look på din bil, som du går og drømmer om.

Det optimale dæk

Hvorvidt nogle dæk er optimale for dig og din bil, afhænger af mange ting. Derfor er der også flere ting, du skal tage højde for, når du køber nye dæk. Først og fremmest kan man dele dæk op i sommer- og vinterdæk. Sommerdæk kører du med i sommerhalvåret, mens du naturligvis kører med vinterdæk i vinterhalvåret. Dine dæk skal have et dybere dækmønster for at kunne stå fast på det glatte underlag om vinteren. Der er altså højere krav til vinterdækkene.

Loven kræver en mønsterdybde på minimum 1,6 mm. Men det er kun fornuftigt at have et endnu dybere dækmønster. Hvis du har bredere dæk eller generelt kører med høj hastighed, skal dit dækmønster helst være endnu dybere. Hvis din bil er bygget til det, så kan det også anbefales, at du går efter runflat-dæk, som giver dig mulighed for at køre videre, selvom du er punkteret, dog ved en lavere hastighed. Derudover skal du tage din bils vægt, størrelse og model i betragtning, når du køber nye dæk.

udskiftning af kobling pris – Samme værksted som til dækskifte?

udskiftning af kobling pris - Samme værksted som til dækskifte?
udskiftning af kobling pris – Samme værksted som til dækskifte?

Overvejer du udskiftning af kobling på din bil, så er det en fordel at vælge det værksted hvor du får ordnet dæk, fordi så kan du måske få noget rabat fordi du får samlet dine opgaver hos det samme sted. Derfor kan du prøve at få en god udskiftning af kobling pris hos det værksted, hvor du med garanti nok skal få bare en smule rabat ved at samle dine opgaver, hvilket for langt de fleste er interessant da det er utrolig dyrt at få udskiftet sin kobling.

Hvordan vælger du de rigtige dæk og fælge?

Når man skal investere i noget nyt, ligegyldigt hvad, er det vigtigt, at man vælger det helt rigtige. Der er mange muligheder for at personliggøre det meste, og derfor skal man først og fremmest være opmærksom på, hvilke behov produktet skal opfylde.

Det er vigtigt, at du overvejer, hvilket vejr du oftest kommer til at køre i, hvor langt og hvor ofte du kører, og hvilket terræn du kører mest i. Fælgene er en god blanding af nødvendighed og ekstra luksus. Du kan vælge nogle helt basic, billige fælge, som fungerer. Men så snart du går, om end bare en lille smule, op i prisniveau, vil du finde fælge, som giver din bil et helt særligt og langt mere luksuriøst udseende. Fælgene kan betragtes lidt som smykker. Dermed er der også rigtig store prisforskelle på fælge, da der findes alt lige fra anonyme basismodeller til storslåede, luksuriøse topmodeller. Ud over udseendet er der selvfølgelig forskel på materialerne og kvaliteten, hvorfor du også får langt mere holdbare fælge, hvis du smider lidt ekstra penge i projektet. De forskellige farver passer også til forskellige biler, så du skal holde øje med, at dine fælge og lakken på din bil matcher rent visuelt. Derudover skal fælgene have plads til det antal bolte, som matcher din bil. Du kan altid få hjælp til at finde de rette hos os.

Falken dæk

Hvis du skal ud og investere i nye dæk, kan det være en god idé at kigge på et mærke, som har dæk i flere prisklasser. Det har mange producenter ganske vist, men Falken starter på en ganske lav pris og bevæger sig langsomt opad. Der er altså mange forskellige dæk at vælge imellem, uden at du skal punge for meget ud for dem. De kan være en god løsning, og du kan ganske simpelt følge prisstigen for at finde dæk, som også stiger i kvalitet. Prisniveauet er dog bestemt til at følge med, og der er flere bestsellere blandt Falken dæk.

Køb Falken dæk her

Continental dæk

En af de helt store dækproducenter er Continental. Continental har et stort udvalg, og producerer dæk i alle prisklasser. Det vil sige, at der bør være dæk til enhver smag og ethvert formål. Naturligvis er Continentals forskellige prisklasser også en rangliste over dækkenes kvalitet, og hvis du vil have et ekstra stærkt og holdbart dæk, som har en god gribeevne og egentlig kan det hele, så skal du op i de højere prisklasser. Dog får du altid dæk fra en kvalitetsbevidst producent, når du vælger Continental, og de placerer sig også godt blandt de andre dækproducenter på markedet. Hvis du er på jagt efter et sæt dæk fra Continental, kan du kigge udvalget igennem og dernæst lægge et budget, hvor du også prioriterer de egenskaber, som du vil få mest glæde af under din kørsel. Du kan få dæk fra Continental med et fantastisk greb, men du kan også vælge dæk, som passer til et lavere budget, og som alligevel slår til, hvis du sjældent kører længere end til og fra arbejde.

Køb Continental dæk her

Michelin dæk

Michelin er og bliver en klassiker, når det kommer til dæk. Vi kender alle den hvide Michelin-mand, som er deres maskot. Michelins dæk har et ry for at være en sikker all-in-one-løsning. Du får nemlig en god kombination af sikkerhed og masser af køreglæde. Dækkene kan købes efter sæson, og ligegyldigt hvor du skal køre, så kan Michelin levere et sæt dæk, som lever op til alle forventninger. Derudover har dæk fra Michelin også vist, at de er holdbare, og de derfor har en lang levetid. Du kan gå efter det klassiske Michelin-brand, hvis du vil have mulighed for at vælge kvalitetsdæk i høj kvalitet.

Køb Michelin dæk her

Pirelli dæk

Pirelli er endnu en producent, som producerer dæk af ekstremt høj kvalitet. De viser en stærk præstation og er blandt nogle af de bedste i branchen. Der er uden tvivl god grund til, at Pirelli er meget fremtrædende ved diverse motorsportsbegivenheder, og de viser igen og igen, at deres brand er noget særligt. Den italienske producent spiller en stor rolle ved Formel 1-løbene, så det må være enhver entusiasts drøm at kunne sætte Pirelli dæk på sin egen bil.

Køb Pirelli dæk her

Fede fælge til din bil

Ferrada fælge

De fælge, du vælger at sætte på din bil, kan på nogle punkter sammenlignes med de smykker, vi mennesker går med. Hvis du er på jagt efter nogle luksuriøse fælge, som vil give din bil den vildeste udstråling, så skal du overveje at købe fælge fra Ferrada. Ferrada producerer lækre luksusfælge i forskellige finishes. De fås i farverne sølv, bronze, krom og sort, og så kan du vælge mellem mat og blank finish. Her får du altså muligheden for at opgradere din bil til en bil af stjernestatus. Fælgene fra Ferrada finder du i størrelser fra 19″ og op til 22″. Derudover kan du også vælge imellem fælge, der er egnede til vinterkørsel, og fælge, der ikke er egnede til vinterkørsel.

Køb Ferrada fælge her

Kia fælge

Ud over de mange forskellige leverandører af specialfælge forhandles der også originale fælge fra bilproducenterne. Et eksempel på en bilforhandler, hvis fælge vi forhandler, er Kia. Alle fælgene, vi forhandler fra Kia, er egnede til at køre i vintervejr, og du får således fælge, der er perfekte til brug i Danmark og landene omkring os året rundt. Hvis du helst vil have originale fælge til din bil, så kan du tjekke udvalget på hjemmesiden. De originale fælge passer til producenternes biler og kan være den nemme løsning, hvis man bare ønsker nogle fælge, som fungerer. Hos producenten får du også for det meste fælge, som passer til deres biler rent designmæssigt. Derfor er de også det sikre valg, hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i at sammensætte noget selv. Ellers kan du også lade dig inspirere af producentens materiale- og farvevalg og finde nogle fede fælge, som matcher, men er billigere eller måske af højere kvalitet.

Carmani fælge

Hvis du er på udkig efter nogle fælge med et forholdsvist simpelt udtryk, men hvor der alligevel er plads til noget personlighed, så er Carmani en god mulighed. Vi har fælge fra Carmani i størrelser fra 16″ til 20″. Derudover kan du få de fine fælge i flere forskellige modeller og i et udvalg af forskellige farver. Carmani fører også nogle fælge, hvor der mikses lidt med farverne. Det vil sige, at du også kan få fælge, som har to farver blandet, hvilket kan give et fedt udtryk. Særligt, hvis din bil er lidt simpel, kan fælge fra Carmani være med til at løfte den lidt i udseendet og give den noget ekstra. Priserne er også på et niveau, hvor de fleste kan følge med.

Diewe Wheels

Diewe Wheels producerer fælge, som er noget helt særligt. Priserne stiger til et middelniveau, men produktet er alt andet end middel. Du kan få fælge fra en størrelse på 14″ og op til 22″. Udvalget er kæmpestort. Modellerne fås både i simple udgaver og i nogle ret blærede udgaver. Farverne er også fra det brede spektrum og går lige fra de klassiske, konservative metaller til flippede, farvede metaller. Så om du er til sølvfarvede, simple fælge eller til skrigende grønne fælge, har Diewe Wheels nok noget, du vil finde interessant.

Husk, at du altid kan rådføre dig hos din forhandler, hvis der er noget som helst, du er i tvivl om. Du skal naturligvis vide, hvilket antal bolte dine fælge skal have, og hvilken afstand der skal være mellem dem. Størrelsen er også vigtig for både dæk og fælge. Men hvis det hele er svært at få styr på, så vil din forhandler helt sikkert være klar til at give dig nogle gode ekspertråd og en guide til de rette dæk og fælge til din bil

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.