Bliv klar til vinterens fester

Artiklen indeholder reklame 

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder én ting: Julefrokoster! Julefrokoster er en af de begivenheder, der fordrer et jakkesæt. Det er derfor på tide at finde jakkesættet frem fra skabet eller investere i et nyt. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du går på jagt efter et nyt jakkesæt. Et jakkesæt er nemlig ikke bare et jakkesæt. Det findes i flere forskellige snit, og du kan style det som du ønsker alt afhængigt af, hvilket udtryk du går efter. Læs med her, hvor vi fortæller dig om de nyeste trends inden for jakkesættets verden. Så er du nemlig godt klædt på, når du skal ud at finde et nyt jakkesæt til årets julefrokoster.

Er du elegant, vovet eller komfortabel?

De fleste moderigtige mænd har mindst ét jakkesæt i skabet. Spørgsmålet er, hvilken stil det afspejler? Hvis du er på udkig efter et klassisk jakkesæt, kan du vælge mellem tre forskellige stilretninger, hvor der skelnes mellem det engelske, italienske og amerikanske snit. 

Det engelske snit kendetegner for mange det klassiske jakkesæt. Det er konservativt og elegant og klæder alle kropstyper. Jakkesættet har bløde skuldre med kun en smule polstring, en slank talje, smalle revers samt dobbelte slidser på jakken. 

Går du efter et italiensk snit, får du et jakkesæt, som er mere vovet. Der er mere polstring i skuldrene, taljen er smal og revers er bredere. Du skal være opmærksom på, at nogle italienske jakkesæt ikke har slidser i jakken, da de skal sidde helt tæt på kroppen. Vælger du en jakke uden slidser, går det ud over komforten og bevægeligheden, og det er værd at tage med i overvejelserne.  

Et amerikansk jakkesæt har komforten i højsædet. Skuldrene har en smule polstring, jakken har moderate revers og taljen er knap så smal som på det italienske jakkesæt. Desuden har jakken en enkelt slids bagpå.

Pimp dit jakkesæt – find den perfekte slipsenål

Når du har fundet det jakkesæt, der passer bedst til din stil, må du ikke glemme at tilføje accessories. Det gør det muligt for dig at skille dig en smule ud fra de andre jakkesæt i mængden og skabe et mere personligt udtryk.

Slipset er et populært tilbehør til jakkesættet. Du har måske allerede nogle stykker liggende i skabet. Men det er langtfra alle slips, der passer til dit nye jakkesæt. Har du eksempelvis købt et mørkeblåt italiensk jakkesæt med brede revers, kræver det et bredt slips, der matcher i farven. Når slipset er på plads, skal du finde en slipsenål. Slipsenålen er en elegant lille detalje, der gør dit outfit helt perfekt. Der findes et bredt udvalg af slipsenåle i forskellige farver, materialer og længder. Det er dog vigtigt, at din slipsenål ikke er længere end bredden på dit slips. Det kan ødelægge hele dit look, og det ville være ærgerligt, når du lige har investeret i et nyt jakkesæt. Faktisk er det fint, hvis din slipsenål er en smule kortere end dit slips. På webshoppen an-ivy.dk kan du finde et bredt udvalg af slipsenåle, som vil klæde dit slips. Du kan se mere her

Har du mod på at gå hele vejen, kan du også finde en passende lommeklud til dit jakkesæt. Du skal selvfølgelig matche din lommeklud med dit slips og din skjorte, men det betyder ikke, at du skal vælge slips og lommeklud i samme mønster og farve. Du kan eventuelt starte ud med en hvid lommeklud, som passer til de fleste slips og skjorter. 

Til sidst mangler du bare en skjorte og et par sko, og så er du klar til vinterens julefester.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?