Tre forskellige danske designerlamper til den maskuline indretning – og et udenlandsk wildcard

ANNONCE

Lamper. Hvis der er noget dansk design er kendt for, er det også de unikke lamper. Lamper fungerer ikke blot som belysning, men også det ekstra ‘touch’ i indretningen, så det kan ses, at du virkelig har gjort noget ud af hjemmet. Her kigger vi på Verner Panton, Hans J. Wegner og ikke mindst Poul Henningsen, for at få indblik i skønt dansk design, som passer perfekt ind i en stilren maskulin indretning. Samtidig introducerer vi også en udenlandsk kending. Denne artikel tager desuden udgangspunkt i udvalget af lamper hos LampeMesteren. Ønsker du, at kigge nærmere på de udvalgte lamper og det resterende store udvalg så følg dette link: 

https://www.lampemesteren.dk/ 

Verner Panton og VP Globe Pendel 

Verner Panton og VP Globe Pendel Verner Panton er en ægte dansk klassiker, og en person som virkelig bragte futurismen til Danmark, især i 60’erne og op til 80’erne. Han var uddannet arkitekt og fik i tidernes morgen et arbejde hos selveste Arne Jacobsen, og senere hos Hans Wegner og Poul Henningsen. Verner Panton er især kendt for sine stole og lamper med et rigtig futuristisk Pop Art-udtryk. Verner Panton lamper er efterhånden også blevet klassikere ud sagtens finder i de danske hjem. En som passer perfekt ind i en maskulin indretning er eksempelvis VP Globen, den runde pendel i gennemsigtig akryl eller røgfarvet glas. Det er en kunstinstallation i sig selv at have den hængende over spisebordet. 

Poul Henningsen og Artichoke 

Poul Henningsen og ArtichokeMan kan vist ikke sige dansk designlampe uden at sige Poul Henningsen, eller PH som vi også kender ham. Poul Henningsen har lavet et væld af klassikere til de danske hjem. En af dem er The Artichoke, eller Koglen, som vi kender den på dansk, og den er en perfekt lampe til den maskuline bolig. Denne smukke lampe blev designet i 1958 og består af 72 kobberblade fordelt på 12 rækker så der dannes en kogle- eller artiskokform. Den er unik, skarp og virkelig anerkendt som noget af det smukkeste danske design nogensinde produceret. 

Hans J. Wegner og The Pendant

Hans J. Vegner og The Pendant designerlampeDet er efterhånden de færreste danskere som ikke har et kendskab til Hans J. Wegner og hans smukke møbler. Det gælder alt fra lænestole til lamper, eller den ikoniske spisebordsstol Y-stolen, som er at finde i mange danske hjem. Inden for lampegenren, er det især hans Pendant, som de fleste af os også kender. Den er også kaldet hejsependlen, da den er højdejusterbar. Det er en skøn og enkel lampe i aluminium, og kommer i et væld af farver. Den er perfekt som en vaskeægte designklassiker i hjemmet. 

Det udenlandske wildcard: Phillippe Starck

Phillippe Starck Romeo Moon designerlampePhillippe Starck er en kæmpe legende inden for lampedesign. Det er futuristisk, enkelt og skarpt, og derfor perfekt til en herrebolig. Han er især kendt i dag for sine gun-lamper, hvor selve lampestilken er en form for pistol, riffel eller endda AK 47. Materialerne er ofte krom og glas, som kun understreger det maskuline udtryk der kommer på sin plads med gun-serien. Ud over gun-serien er også Romeo Moon-lamperne vældig populære, elegante og stilrene.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?