Den hurtige tjekliste: Gennemgå bilen

Bilen er mandens ting – ikke? Det sidder fasttømret i de flestes bevidsthed, at det altså er manden, der har styr på ”det der med biler”. Men det er altså ikke nødvendigvis rigtigt, selvom de fleste mænd helt sikkert gerne vil være kloge på biler og deres udstyr. Hvis du er en af de mange mænd, der ikke har helt tjek på, hvad der skal tjekkes på bilen, kan du læse med her. Herunder får du nemlig en hurtig tjekliste til, hvad der er en god ide at gennemgå på bilen jævnligt. Nogle af tingene bør du tjekke flere gange om året, mens du normalvis kan nøjes med at tjekke de andre ting hvert eller hvert andet år. Også det kan du læse meget mere om her.

Overhold bilens serviceaftaler

Hvis du har en bil, skal du kende til serviceeftersyn. Alle biler skal nemlig til serviceeftersyn. Hvordan og hvor meget, du bruger bilen, samt bilens alder, er med til at afgøre, hvor ofte bilen skal have et serviceeftersyn. Det er meget vigtigt, at du som bilejer er opmærksom på bilens serviceaftaler. Når bilen er til service, og den dermed får et serviceeftersyn, vil mekanikeren tjekke alle de ting, der skal tjekkes – og dermed bliver du også mere sikker på, at alt ved din bil er, som det skal være. Blandt andet får du tjekket bilens undervogn, hvilket kan være meget svært selv at gøre. Hvis der er noget på bilen, eksempelvis undervognen, der skal repareres, skal du huske, at du altid har et valg. Med hensyn til undervognen kan du eksempelvis vælge mellem flere forskellige undervogne og komponenter, herunder blandt andet et H&R sænkningssæt.

Tjek selv dine viskere

Der er nogle ting, du ikke behøver en mekaniker for at tjekke; en af disse ting er dine viskere. Du kan sagtens selv tjekke din bils viskere, og det er vigtigt, at du gør det. Viskerne bliver med tiden slidte af vind, vejr og skidt på ruden. Når viskerne bliver slidte, kan de faktisk ridse din rude så meget, at den ødelægges. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at udskifte dine viskere, når de bliver slidte. Du kan nemmest se, om dine viskere er slidte ved, at de ikke visker jævnt hen over ruden, eller hvis de laver striber på ruden, når de visker. Det er en god ide at tjekke dine viskere et par gange om året, og det er generelt en god ide at holde øje med deres kvalitet hele året rundt.

Dine dæk skal være i orden

Noget af det, der er vigtigst for din sikkerhed i bilen, og som du sagtens selv kan tjekke, er dine dæk. Du kan blandt andet selv tjekke dæktrykket og dækmønstret. Lad os starte med dæktrykket. Du skal jævnligt tjekke dine dæktryk med en dæktryksmåler. Du kan se på et mærke inde i din bil, der viser, hvor højt dit dæktryk skal være. Det er meget vigtigt, at du tjekker dit dæktryk, når dine dæk er kolde. Når det kommer til dækmønster, er det vigtigt, at du løbende holder øje. Ifølge loven skal dine have et dækmønster på minimum 1,6 millimeter. Vi anbefaler dog, at du skifter dine dæk, når de har et dækmønster på 3 millimeter for sommerdæk og 4 millimeter for vinterdæk.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?