Er din have klar til sommerens grillaftener?

ANNONCE

Dansk sommer skaber de perfekte rammer til en grillaften med venner eller familie. Varme, temperaturer, en kold øl i hånden og lækre bøffer eller pølser på grillen, er opskriften på en fantastisk sommeraften. De lyse sommernætter gør det muligt at sidde ude til sent og nyde de varme sommertemperaturer. Det er dog med at få haven og grillen klar – hvad end det er til en større havefest eller hyggelig grillaftener med familien. I det følgende kan du læse lidt mere, om hvad du kan gøre for at blive helt klar til sommerens grillaftener. 

Få din grill gjort klar

Det måske allervigtigste er selvfølgelig at få din grill gjort klar til de mange aftener i haven. Har du gasgrill, skal du få tjekket, om der skal skiftes gasbeholder. Ellers er det altid vigtigt at få rengjort grillristen, særligt hvis du ikke har brugt den siden sidste sommer. En af de bedste metoder er faktisk at lægge risten i en rengøringsbalje- eller bakke sammen med en opvasketab. Hæld derefter kogende vand på og lad det ligge i 3-4 timer. Skyl til sidst med vand, og brug evt en opvaskebørste til at få de sidste rester af fastbrændt skidt af. Herefter skulle risten gerne være så god som ny. Generelt er det dog vigtigt at sørge for at have en børste ved grillen og gøre den rent hver gang, den er blevet brugt og mens dens stadig er varm. Glemmer du dette, er tricket med opvaske tabsen dog altid et godt sted at starte!

Få ordnet fliserne i grillområdet

Det kan også være vigtigt lige at få ordnet fliserne i grillområdet. Det ser aldrig godt ud med beskidte fliser, der måske endda har ukrudt på vej op mellem revnerne. Det er helt normalt, at fliser bliver ramt af flisepest og alger, særligt hvis dine fliser er udenfor og ikke en del af en overdækket terrasse. For at slippe af med flisepest, der viser sig som hvide plamager på fliserne, er det som regel nødvendigt at få professionel hjælpe til fliserens. Især hvis du vil have dine fliser skal se ud som da de var nye. Med en professionel fliserens kan du ligeledes få imprægneret fliserne, så de bliver langt mere modstandsdygtige, og der går længere tid før de skal renses igen. 

Sørg for at græsset er slået og blomsterne blomstre

Det er ikke sikkert, at det er dig, der står mest for at få vandet bedene, eller plantet forskellige blomsterarter. Men det kan give en helt særlig atmosfære til sommerens grillaftener, hvis haven se hyggelig og indbydende ind. Få plantet nogle blomsterbede rundt omkring for at skabe lidt liv til de sene sommeraftener. Måske endnu vigtigere er det at få græsset slået. I dag kan det med robotplæneklipperen eller de nyere kraftfulde græsslåmaskiner være så let som ingenting at sørge for at græsset er nyslået og klar til aftener med kolde øl og pølser på grillen.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?