Trådløs oplader til iPhone eller opladning med kabel – hvad bør man vælge?

Da Apple introducerede iPhone 8, var en af de store nye forbedringer at bagsiden af smartphonen nu blev lavet i glas. Tidligere var den lavet i aluminium, men med glas på bagsiden giver det mulighed for trådløs opladning, da strøm kan gå igennem glas og ikke aluminium. Dog har de fleste iPhone-ejere holdt fast i af oplade deres iPhone med et traditionelt lightning kabel. I dette indlæg, vil vi forklare, hvorfor mange stadig brugeres deres kabel og ikke er skiftet. Samtidigt vil vi hjælpe en på vej til at vælge den rigtige oplader til deres iPhone.

Det kan en trådløs som et kabel ikke kan

En trådløs oplader lyder egentligt meget bekvemt og som en god opgradering. Selvom ordet trådløs indgår, da du blot lægger din iPhone ovenpå opladeren så er den ikke trådløs. For opladeren skal hele tiden være tilsluttet en stikkontakt eller en usb port. Mange synes dog at opladeren er meget stilfuld, da den kan lægges på natbordet, køkkenbordet eller kontorbordet. Den fylder mere, men til gengæld skal du blot lægge din iPhone ovenpå den – modsat at tilslutte et kabel til den. En trådløs oplader er dyrere end et kabel og en opladeradapter, men stadigt ikke i en prisklasse som vil skræmme særligt mange forbrugere væk. Generelt bliver en trådløs oplader dog mere og mere populær, særligt udenfor hjemme. Forestil dig at den er indbygget i cafebordet, hotelværelsets natbord eller i regionaltoget. En tanke som nok ikke ligger langt ude i fremtiden.

Derfor vælger folk et lightning kabel i stedet for en trådløs oplader

Alle telefoner har altid brugt et kabel til opladning. Siden introduktionen af iPhone 5, skiftede Apple dog det meget brede 30-pin stik ud, med det langt tyndere lightning kabel, som næsten alle iPhones, iPads og iPods bruger i dag. Kablet og dets stik fylder næsten intet og er derfor bekvemt at have med i tasken, lommen eller på rejsen – modsat en trådløs oplader som både har en smule vægt og fylde. Samtidigt køber særligt mange familier iPhone kabler i stedet for trådløse opladere. På den måde sikrer de sig, at alle kan oplade deres iPhone, uanset om de har en iPhone 5, 6, 8 eller X. Desuden er det også en fordel, hvis man har gæster eller andre boende i huset, hvor man ikke ved hvilken model de bruger.

Endvidere får man med et kabel også mulighed for dataoverførsel, softwareopdateringer og ikke mindst iTunes. Et lighting kabel er det eneste der kan bruges, sammen med en computer, hvis man f.eks. skal lave en backup på sin computer.

Konklusion, denne oplader bør du vælge

Står du også skal til at investere i en ny oplader, er kablet klart stadig favoritten. Det er nemmere at have med i en travl hverdag, på rejsen eller på arbejdet. Samtidigt kan du dele det med alle andre iPhone-brugere og tilmed også foretage overførsler fra computeren til din iPhone. Dette kan være i form af iTunes, dataoverførsel eller backup. Endvidere er en trådløs oplader heller ikke helt trådløs, da selve opladeren skal bruge en stikkontakt hele tiden. Hvis du ønsker en fuldstændigt trådløs opladning, bør du i stedet søge efter en Powerbank med trådløs opladning indbygget.

Prisen på et kabel, kontra en trådløs oplader er desuden bemærkelsesværdig – selvom at vi forventer at den falder over tid.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?