Derfor er hybridbilen et godt valg

Posted on 3 min read 1886 views

ANNONCE

Nedenstående artikel er skrevet i samarbejde med next.dk og suzuki.dk. Artiklen kan indeholde betalte links.

I disse klimabevidste tider er bilen et oplagt sted at starte, hvis du vil passe på miljøet. Elbilerne har allerede indtaget bilmarkedet, men hybridbilerne er også blevet populære på det danske bilmarked. Hvis du gerne vil køre miljøvenligt, men ikke har råd til en elbil, kan en hybridbil være et godt alternativ. De er især blevet attraktive, fordi de er billigere end elbiler og har en længere rækkevidde. I artiklen her kan du blive klogere på, hvorfor hybridbilen er et godt, miljøvenligt valg.

Hvad er en hybridbil?

Hybridbiler er biler, der har mindst to forskellige kilder, der danner fremdrift. Det er for eksempel biler, der både kører på benzin eller diesel og el. Den slags biler har altså både en forbrændingsmotor og en elektrisk motor. Begge motorer får bilen fremad – i nogle typer biler supplerer de hinanden og skiftes til at drive fremdriften, mens de i andre typer fungerer i kombination med hinanden.

Der findes overordnet tre typer:

  • Hybrid: Bruger benzin eller diesel, og batteriet bliver kun opladet, når du kører i bilen.
  • Mild-hybrid: Kører primært på benzin eller diesel, men får hjælp af en lille elektrisk elmotor, som slår til i kort tid ad gangen.
  • Plugin-hybrid: En hybridbil, som du kan oplade med kabel ligesom en elbil. Når du kører i den, vil den automatisk skifte mellem at køre på el og benzin. Kan fungere som elbil på korte distancer, og herefter vil den fungere som hybridbil ved at bruge både brændstof og el.

Fordele ved hybridbiler

Den helt store fordel ved hybridbiler er selvfølgelig, at de er mere miljøvenlige end almindelige biler. Økonomisk er hybridbiler også en fordel i forhold til elbiler. Selvom der findes elbiler i en billige prisklasse, ligger de stadig en del højere end almindelige biler. Her er hybridbilen et mere prisvenligt alternativ til en elbil. Hybridteknologien findes i dag også i mange små biltyper, som gør, at endnu flere har råd til en hybridbil.

En anden gevinst ved hybridbiler er, at de har en længere rækkevidde end elbiler. Fordi elbiler kun kører på el, er du nødt til at sikre dig, at der er nok strøm på bilen hjemmefra. Hvis du skal køre længere strækninger, bliver du nødt til at finde en ladestation, hvor du skal vente, indtil din bil har fået en portion strøm og igen er klar. Sådan er det ikke med hybridbiler. Her kan forbrændingsmotoren nemlig bare tage over, og batteriet bliver opladet automatisk, når du kører. Fordi elmotoren supplerer benzinmotoren, vil du også spare penge på brændstof med en hybridbil.

Det skal du være opmærksom på ved hybridbiler

Den primære fordel ved hybridbiler er som sagt, at de er miljøvenlige. Hvis du vil have en kraftig motor, der kan levere masser af fart, er hybridbiler ikke valget for dig. Her skal du have fat i en almindelig (og mere miljøbelastende) bil. Hybridbiler egner sig generelt bedst til by- og landevejskørsel. Hvis du for eksempel primært kører på motorvej med en konstant høj hastighed, sparer du typisk mindre på benzin/diesel end ved bykørsel. Her vil forbrændingsmotoren nemlig oftest tage over.

Som med alle andre biltyper skal du også huske at have styr på bilforsikringer – det kan blive en dyr omgang, hvis du ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Du kan se mere her, hvis du på gennemskuelig vis vil finde frem til forsikringer med god dækning til lave priser. Til slut skal du huske, at hvis du primært kører bykørsel eller hastigheder op til landevejskørsel, så er hybridbilen helt perfekt. Den kører nemlig længere på literen end en almindelig bil. Hvis du investerer i en plugin-hybrid, kan du endda køre udelukkende på el, når du kører på bystrækninger, så du undgår at forurene.

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.