Tre ting du skal være opmærksom på, når du køber ny seng

Posted on 3 min read 2277 views

ANNONCE

Alle undersøgelser viser, at en god nats søvn er afgørende for både vores fysiske og psykiske helbred. Det kan således have alvorlige konsekvenser, hvis du over en længere periode ikke får nok søvn. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige seng, og aldrig går på kompromis med din søvnkomfort. I det følgende kan du læse lidt mere om, hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal købe ny seng. 

Find den helt rigtige model

Det er vigtigt at finde den helt rigtige model, der passer til dine behov. Har du brug for en seng, der giver maksimal komfort, er kontinentalsengen ofte den bedste løsning, da den består af både en boxmadras, springmadras og topmadrassen øverst. Er det derimod vigtigt, at du kan lave andre ting i sengen end at blot sove – for eksempel læse bøger eller se TV – er elevationssengen den bedste løsning for dig. Den er funktionel uden, at det går udover din komfort. Har du brug for en seng, du også kan bruge som soga, bliver der i dag heldigvis lavet sovesofaer, der er næsten lige så komfortable, som traditionelle senge. Det er altså værd at vælge denne type seng, hvis du for eksempel har brug for en ekstra soveplads i stuen. Sørg altid for, at du kigger på senge et sted, hvor der gives god, professionelle vejledning, så du er sikker på at finde en model, der er helt rigtigt for dig. 

Find en madras, der er rigtig for din ryg

Det kan være afgørende at finde en madras, der er helt rigtigt for din ryg. Det vil både øge din søvnkomfort, afholde dig fra at få rygproblemer i fremtiden eller forværre rygsmerter, du allerede døjer med. Faktisk viser undersøgelser, at det forkerte sengevalg i stigende grad gør danskernes rygproblemer værre frem for at afhjælpe dem. Mange begår ofte den fejl at tro at jo blødere madrassen er, jo bedre er den at sove på. Ofte er det dog det modsatte der er tilfældet. Det er som regel bedre for ryggen, at madrassen har en vis hårdhed. Valg af madrastrype kan i høj grad afhænge af din specifikke kropstype, og derfor er det også her afgørende at alliere sig med en ekspert, der kan guide dig til at finde den type madras, der passer dig bedst.

Der skal være plads nok

Det er vigtigt at finde en seng, der er stor nok. Det kan gå ud over nattensøvnen, hvis der ikke er plads til at brede sig på begge sider. Generelt er det vigtigt, at du har mulighed for at strække dig ud, hvis du skal sove optimalt Er i et par, skal i altså overveje, om den mindste dobbeltsengsstørrelse på 140 centimeter er nok. Har i mindre børn, er det særligt vigtigt at investere i en større seng, så det ikke går udover hverken din eller børnenes nattesøvn, hvis de har brug for at tilbringe en nat i jeres seng. 

What do you think?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

No Comments Yet.