Sådan bekæmper du man flu (mandeinfluenza)

Mandeinfluenza er noget som alle mænd kender til. Det kan ramme os som et lyn fra en klar himmel og ufrivilligt lægge os på langs i flere uger. Mandeinfluenza er mere alvorligt end man lige skulle tro og selvom denne sygdom oftest latterliggøres af kvinder, så er det intet mindre end en hård omgang for enhver mand at komme igennem. Vi har hos Mandemagasinet lavet denne guide til hvordan du bedst bekæmper mandeinfluenza når du igen står for tur.

Indstil dig på det helvede der venter

Der er desværre ingen remedier der kan få mandeinfluenza til at gå over med det samme. Det er derfor en god idé rent psykisk at indstille sig på hvad man har i vente. Man flu er en hård og grim omgang at gå igennem og det kan mange gange tage over en uge at komme på højkant igen. Jo mere afklaret man er i forhold til det helvede der venter, desto bedre kan man takle det uden store frustrationer. Det handler om at gøre perioden med man flu mere tålelig og det er netop derfor vi har lavet denne liste med gode råd til dig der er ramt af mandeinfluenza.

Hop i blødt tøj og find dig til rette

Vores aller første gode råd er, at hoppe i noget blødt tøj. Find de bedste joggingbukser frem, og find dig godt tilrette på sofaen. Evt med dyne og pude. Find dine yndlings film og serier frem og se det som et plaster på såret, at du kan få lov at ligge på sofaen og se TV indtil du er blevet rask. En periode med mandeinfluenza er hård så sørg for at se noget sjovt og opmuntrende og ikke noget alt for seriøst eller sørgeligt. Får du nok af at se film og serier kan du altid se sport. Du kan også læse en god bog eller bruge tiden på at surfte rundt på nettet og læse interessante artikler på diverse medier.

Send kvinden ud af huset

Skulle du være i den situation at være samlever med en kvinde, så gør du så vidt muligt under forløbet forsøge at få kvinden ud af huset. Kvindens tilstedeværelse under mandeinfluenza kan være med til at forværre sygdommen, da kvinden som oftest har svært ved at tage mandeinfluenza seriøst og oftest vil give udtryk for, at manden blot klynker. I særligt skrappe tilfælde vil kvinden sågar gå så langt til at tvinge manden til at deltage i huslige aktiviteter såsom rengøring og madlavning selvom manden er ramt af denne alvorlige sygdom. Det bedste råd er derfor at få kvinden ud af huset. Du kan opfordre hende til at se sine veninder, tage ud og shoppe eller besøge familien.

Brug Panodil

Har du feber og/eller muskel og ledsmerter kan du med fordel tage panodil. Det vil hverken afkorte eller bekæmpe sygdommen men tilgengæld gøre det væsentligt lettere at komme igennem det helvede som en sygdomsperiode med mandeinfluenza er. Vi anbefaler at man gør brug af Panodil Ekstra som er de bedste smertestillende piller man kan få på markedet. Panodil Ekstra adskiller sig fra almindelige Panodil ved at indeholde koffein der forøger effekten af paracetamol. Panodil er en billig og hurtig måde at lindre sine smerter på og gør uden tvivl sygdomsforløbet mere tåleligt. Husk at læse indlægssedlen grundigt for informationer omkring virking og dosering.

Hold god hygiejne

Det er vigtigt at holde en god hygiejne under sygdomsforløbet. Influenzavirus kan overleve op til fire timer uden for kroppen. Sørg derfor for jævnligt at vaske dine hænder grundigt med vand og sæbe. Du kan også købe Desinfektions­servietter eller Alcogel til at slå influenzavirus og bakterier ihjel. Det er også en god idé jævnligt at sørge for at lufte ud. Hvis man er indenfor i længere tid og jævnligt hoster, vil man opleve et dårligt indeklime. Ved at få luftet ud og få tilført frisk luft og et bedre indeklima vil man opleve bedre velbehag. Sørg dog for, ikke at fryse i forbindelse med at lufte ud.

Brug næsespray

Mandeinfluenza kan mange gange godt udspringe sig af en slem forkølelse som oftest er forbundet med forstoppet næse. Brug en god næsespray for at få luftvejene fri og få renset ud. Vi anbefaler enten Apotekets Næsespray med Eukalyptus eller Otrivin Menthol som er yderst effektive. Næsespray er godt at bruge ved forkølelse eller hvis din mandeinfluenza har udviklet sig til en bihulebetændelse. Du kan også med fordel bruge Næseskyl der uden konserveringsmidler kan bruges til skylning af næse og bihuler.

Lindre dine smerter i halsen

En omgang mandeinfluenza er oftest også forbundet med ondt i halsen. Ikke nok med man skal have feber og ondt i kroppen så bliver man oftest også ramt af halsbetændelse. Ondt i halsen er noget af det værste og her er det vigtigt med noget smertelindrende til at udholde den ubehagelige følelse. Vi anbefaler Zyx mint som er et lokalt virkende lægemiddel, der lindrer smerter og irritation i mund og svælg. Zyx er de bedste sugetabletter da de indeholder benzydamin som er lokalbedøvende og du vil derfor opleve et stor lindring i de smerter du måtte have i forbindelse med din sygdom.

Bliv ordentlig rask

Det sidste og et af de vigtigste råd er at sørg nu for at blive ordentlig rask. En mandeinfluenza kan varer i lang tid man kan nemt blive utålmodig og fristet til at tage på arbejde eller lave fysiske aktiviteter førend man er ordentlig rask. Problemet med dette kan være, at man får et tilbagefald og faktisk forlænger og forværre ens mandeinfluenza, da ens immunforsvar fortsat er svækket. Bliv derfor i sengen eller på sofaen i blødt tøj indtil du er helt rask og feberfri. Brug tiden på at læse eller få set nogle gode serier eller film. Du kan overveje at investere i et nyt og godt så fornøjelsen ved at ligge syg på sofaen bliver større. Er pengene knappe er der rig mulighed for at købe et TV på afbetaling. Klik her og se hvilke muligheder du har for at købe et nyt og godt TV som kan underholde dig mens du ligger syg med den trælse og langvarige mandeinfluenza.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?