Sådan får du nye bilmåtter der passer perfekt

Hvis dine gamle bilmåtter er ved at være slidte, kan det godt være svært at vide hvordan man egentlig skal forholde sig til det. Hvis bilforhandleren hvor du købte din bil overhovedet har originale bilmåtter koster de ofte utroligt meget, og i mange tilfælde er det ikke muligt at erstatte dine slidte måtter med originale og identiske måtter af samme mærke.

Der er mange ting i livet vi ikke bryder os om at spilde penge på. Men når det kommer til bilen er vi ofte mere tilbøjelige til at forkæle os selv. Og med god grund. Bortset fra hjemmet og arbejdspladsen, er bilen et af de steder vi befinder os i længst tid af gangen, og derfor er det vigtigt at alt er i orden, og man har en behagelig oplevelse hver gang.

Kort omkring måtter til bilen

Bilmåtter er yderst populære i de fleste lande i verden. De hjælper ikke kun med at hæve det visuelle udtryk i kabinen, men beskytter samtidig mod snavs, ridser, rust og korrosion. Samtidig kan du skifte bilmåtterne ud med jævne mellemrum, så undgår du endda dårlig lugt, fugt og svamp i bunden af din bil, helt uden det kræver noget særligt.

Der er mange forskellige bilmåtter at vælge mellem, nogle kommer skræddersyet til at passe din præcise bilmodel, mens andre skal skæres til selv. Der er også mange materialer at vælge mellem. Fra læder til gummi, såvel som materialer og stoffer der også bliver brugt til tæpper i hjemmet.

Når du køber bilmåtter kan det godt betale sig at købe nogle af en fornuftig kvalitet. De holder ikke blot meget længere, men de passer som regel også bedre i bilen, hvilket er kritisk i forbindelse med vand og fugt. Hvis du spilder en kop kaffe eller en dåse sodavand på en måtte der ikke ligger tæt i bunden af bilen, kan du risikere at væsken trænger ned i bunden af bilen og skaber et beskidt, klistret og ildelugtende miljø der kan være svært at rense uden den helt store tur.

Standard måtter der selv skal skæres til

Det er muligt at finde bilmåtter der kommer i en standard form, og så skal du selv frem med saksen eller hobbykniven for at tilpasse måtterne bunden af din bil. Resultatet bliver sjældent helt perfekt, og det er tit muligt at se frynser eller skæve snit, men det er dog stadigvæk en mulighed der kan nævnes.

Måtter der er skræddersyet til bilmodellen

Det er ikke alle af os der er gode med saks eller hobbykniv. Og derfor kan du heldigvis sætte din lid til virksomheder der har specialiseret sig i at have tusindvis af forskellige måtter specialfremstillet og opmagasineret, så du nemt og bekvemt kan vælge hvilket bilmærke og hvilken model bil du har – så får du en måtte der passer perfekt.

Er du for eksempel på udkig efter renault clio måtter kan du blot vælge hvilken årgang din bil er fra, så får du en liste over de forskellige måtter der passer. Det koster sjældent meget 

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?