Guide: Sådan får du en klassisk og personlig stil

Der er mange fordomme om mænd og mode. En af dem er, at mænd slet ikke går op i mode. En stor undersøgelse af mænds modevaner lavet af Trendsales har dog vist, at næsten hver fjerde mand følger med i moden og lægger vægt på at have en personlig stil. En personlig stil er altså vigtig for den moderne mand, men stilen skal også gerne være klassisk, så du får et stilrent og tidløst look. I denne guide får du råd til, hvordan du får en personlig stil, som samtidig ikke bliver så personlig, at den stikker helt af fra det klassiske look.

Kombiner klassiske tendenser med farver og accessories

Hvad er god stil? Det kommer helt an på, hvad du er til, og det afhænger også af den dresscode, der for eksempel er på dit arbejde eller studie hvor en Eton skjorte kan være en ting som alle går med udover måske en kortholder til mænd som dem her. Vi kan dog hurtigt slå fast, at en god stil er en personlig stil. Hvis du bare kopierer et look fra det nyeste Euroman, får du ganske vist et moderigtigt look, men det vil mangle kant og personlighed. Et godt råd er derfor at kombinere klassiske tendenser med et twist af farve eller at tilføre accessories.

Hvis du går i jakkesæt til hverdag, kan du for eksempel vælge en jakke i en anden farve end sort eller grå. Du kan også skifte den klassiske hvide eller blå skjorte til mænd ud med en anden farve for at give dit klassiske look et strejf af friskhed og personlighed. Hvis du er mere til det afslappede look med jeans og skjorte eller T-shirt, kan du vælge jeans i en klassisk model og tilføje farve eller mønster til tøjet på overkroppen. Et effektivt trick til den personlige stil er også at bruge accessories som ure, armbånd eller halskæder. På den måde kan du holde selve tøjet i et klassisk look, men give det et personligt præg med accessories.

Undervurdér ikke skoenes udtryk

Det er en velkendt fordom, at kvinder har mange sko. Den tendens har den moderne mand faktisk taget til sig. Der findes mange mænd derude, som har en samling af sneakers, klipklapper, løbesko og formelle sko, der snildt kan hamle op med eller endda overgå kvinders skosamling. Især sneakers bidrager til denne statistik. Det skyldes, at der i dag er så mange fede sneakers på markedet med vidt forskellige udtryk. Sneakers er ikke længere kun praktiske sko. I dag kan du slippe af sted med at have sneakers på til jakkesæt, fordi der findes sneakers til ethvert behov og enhver stil.

Dit skovalg kan derfor være med til at give dit look kant og personlighed. Hvis du ikke er så meget til accessories og farver, så giv den gas på skofronten med personlige sko, der passer lige til din stil. Du vil ofte blive overrasker over, hvor meget skoene betyder for dit samlede udtryk. De helt rigtige sko kan gøre en kæmpe forskel – og du kan glæde dig over, at det i dag er helt tilladt for mænd at have et arsenal af sko i alle former og farver.

Husk boligstilen

Når nu vi taler personlig stil, hvorfor så ikke gå all in og sikre dig en klassisk og personlig stil i boligen også? Her er et godt råd at mikse klassiske designermøbler med genbrugsfund eller møbler fra mainstream møbelbutikkerne. Du kan for eksempel finde designerstole på recollection.dk, som kan give dit hjem et klassisk, luksuriøst og tidløst udtryk. Det er nemlig vigtigt at have en god, tidløs grundstil, som du kan mikse med personlige loppefund eller arvestykker. Når først du har den klassiske grundstil på plads, kan du roligt lege med farver og utraditionelle møbler, uden at du får en rodet eller kikset stil.

Hvad synes du om artiklen? Smid gerne en kommentar :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Der er ingen kommentare endnu. Skal du være den første?